Romaner for unge eller YA

For både unge og ældre

YA er ikke kun forbeholdt de unge, undersøgelser viser at de i høj grad også finder vej til de voksne læsere og har derfor en bred målgruppe.

Der har været en del forskellige tendenser i 2016. Vi ser stadig effekten af John Greens ”En flænge i himlen” og hele sick litt genren. Her kan for eksempel nævnes Jennifer Nivens ’På kant med livet’, hvor hovedpersonerne lider af ansigtsblindhed og fedme, men på trods af udfordringerne finder hinanden og kærligheden.

Der er også stadig en del fokus på køn og seksualitet, som  Meredith Russos ’Hvis jeg var din pige’, hvor hovedpersonen Andrew har fået en kønsskifteoperation og nu hedder Amanda.

Formatet og hovedpersonerne bliver også kærligt behandlet som i ’One’ af Sarah Crossan – en hjerteskærende smuk roman fortalt ud fra en siamesisk tvillings synspunkt, men fortalt som prosa.

En af de helt store udgivelser i 2016 var Malene Sølvstens ’Ravnenes Hvisken.’ Første del af en trilogi om nordisk mytologi, krimi og fantasy. Et år med masser af god læsning – også for de voksne.

Louise børne- og ungebibliotekar på Hovedbiblioteket

Materialer