Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
60 kr.
Target
For voksne
Litteratur & debat

Enestående kvinder ud af glemslen

27.09.21
Mød forfatterne Eva Tind og Helene Johanne Christensen, der skriver videnskabskvinder ud af glemslen på fineste vis

Man skal oftest kigge langt efter kvindelige videnskabsfolk i historiebøgerne på trods af de vigtige opdagelser, de har bidraget med – endda i en tid der lagde mange forhindringer i vejen for kvinder i forskningsverdenen.  

Mød forfatterne Eva Tind og Helene Johanne Christensen, der begge skriver videnskabskvinder ud af glemslen på fineste vis. 'Kvinden der samlede verden' og 'Sammenfald' er to glimrende bud på, hvordan man skriver fiktivt ud fra historisk materiale. Forfatterne udforsker vedkommende og aktuelle emner som ambitioner, forbundethed til naturen, familieliv og kønsroller. 

I ’Kvinden der samlede verden’ kommer vi tæt på den danske zoolog Marie Hammer (1907-2002), der igennem 40 år rejser jorden rundt ene kvinde med ét formål: Hun vil bevise, at verdens kontinenter på et tidspunkt har været forenet. Mens ’Sammenfald’ på poetisk vis udfolder erkendelsen af, at man som menneske, biologi, bevidsthed og i dette tilfælde kvinde ikke er lukket og selvberoende, men derimod i konstant berøring og udveksling med den verden, man er en del af.  

Arrangementet består af oplæsning, samtale mellem forfatterne modereret af Daniel Boysen samt mulighed for spørgsmål fra publikum – og du behøver ikke at have læst bøgerne for at deltage. Glæd dig til en spændende aften i selskab med videnskabens interessante kvinder. Vi ses Under Skyen! 

Alle arrangementer afholdes efter gældende retningslinjer fra myndighederne, og forholdene kan ændre sig. Derfor kan du følge med på vores hjemmeside, gladsaxe.dk/bibliotek, ligesom du skal orientere dig om retningslinjerne, når du møder op til arrangementerne. Er du syg eller har symptomer på sygdom, så bliv hjemme.