Foto: Tine Bek

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Musik

Anya Mathilde Poulsen: Musikkens dronninger – en del af Golden Days

14.09.22
Kom tæt på nogle af de kvinder, som har sat solide aftryk på musikhistorien

Kom tæt på nogle af musikhistoriens store kvinder i et inspirerende foredrag af forfatter Anya Mathilde Poulsen.

Hør bl.a. om den flamboyante bluesdronning Ma Rainey, som gjorde op med traditionel kønsidentitet, om gospelguitargudinden Sister Rosetta Tharpe som med sit gnistrende guitarspil var med til at grundlægge hele fundamentet for rockmusikken, og om countrymusikkens matriark Mother Maybelle Carter, der skabte sin helt egen stil på guitar og grundlagde et familiedynasti. Disse kvinder, der alle har sat et tydeligt præg på den tidlige populærmusik, er blot nogle af de indflydelsesrige musikere, vi vil høre om denne aften – og høre musik af.

Aftenens foredragsholder, Anya Mathilde Poulsen, har over 15 års erfaring med formidling af musik som radiovært og journalist på DR. Hun er desuden forfatter til bøgerne ’Vilde kvinder, mørke toner’ og ’Feminint forstærket’ samt medstifter af det prisbelønnede musikkollektiv HUN SOLO.

Arrangeret i samarbejde med Gladsaxe Bibliotekernes Rocklytteklub.

En del af Golden Days - QUEENS

Arrangementet er en del af Golden Days: en kulturhistorisk festival, der med nysgerrighed og glimt i øjet tager historien, samtiden og det, der har formet os som mennesker og samfund under kærlig, kritisk og kreativ behandling. Årets tema, ’QUEENS,’ er dedikeret til historiens dronninger – både dem med og uden krone på. Se det fulde program på goldendays.dk