Poul Duedahl
Poul Duedahl

Dyk ned i historien

08.04.19
FAGlitt - Historiske bøger af Poul Duedahl

Lektor og ph.d. i historie, Poul Duedahl, har modtaget prisen for Årets Historiske Bog hele tre gange. Senest for ’Velkommen på bagsiden: Danmarkshistorien på vrangen’ (2018), som blev udgivet i forbindelse med Golden Days festivalen 2018. Samme bog blev også nomineret til Weekendavisens Litteraturpris.

En anden af hans prisvindende værker er ’Ondskabens øjne’ (2016), som fortæller historien om Jens Nielsen, den sidste dansker der blev henrettet i fredstid, da han blev halshugget i 1892. Bogen stiller en række interessante spørgsmål: Hvad skal der til, før man bliver et ondt menneske? Og bliver man egentlig født ond?

Med bogen ’Gudhjemtid’ (2017) er vi ovre i et anden type danmarkshistorie. Her er fokus på tiden i historisk forstand - hvordan vi i Danmark gik fra lokal soltid med 27 minutters forskel mellem landsdelene til en landsdækkende fællestid, og hvilken betydning klokken har, og har haft, for vores samfund.

Poul Duedahl har også beskæftiget sig med historie fra en antropologisk vinkel i ’Fra overmenneske til UNESCO-menneske: racebegrebet i Danmark 1890-1965’ (2017). Her analyserer han hvordan menneskesynet har ændret sig gennem tiden, sammenholdt med dannelsen af UNESCO, FN’s organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab.

Du kan møde Poul Duedahl i en samtale med Klaus Rothstein på Festivalen FAGLITT på Gladsaxe Hovedbibliotek d. 4. maj – læs mere her.

Materialer