Spot på Peter Plaugborg

15.04.15
Dansk skuespiller på vej mod stjernerne.

Peter Plaugborg er lige nu aktuel i hele to - og meget forskellige biograffilm. I fantasyfilmen "Skammerens datter" spiller han Drakan, der vil gøre alt for at besejre sin stedbror Nicodemus.
Jeg synes han spiller rollen til perfektion og det er skønt at se en dansk skuespiller bringe fantasy skurkerollen op på et internationalt niveau.

I en noget anden boldgade er hovedrollen som Poul Brink i den politiske spændingsfilm "Idealisten". Her spiller han en radiojournalist, der ihærdigt forsøger at afdække sandheden om flystyrtet nær Thulebasen på Grønland i 1968.

Begge film spiller i Bibliografen.

Første gang vi stifter bekendskab med Plaugborg på film er i Thomas Vinterbergs "Submarino"(2010), hvor han spiller Jacob Cedergrens lillebror. Han er alenefar til en 6 årig dreng, altid på jagt efter det næste heroinfix og med ekpressfart på vej over kanten.  Filmen foregår i et trøsteløst københavn og behandler tunge emner som omsorgssvigt, stofmisbrug og alkoholisme. 
Selvom filmen giver ondt i maven kan jeg varmt anbefale den, ikke mindst fordi Plauborg og Cedergren spiller fantastisk!

Lån og se filmen på  dvd eller på Filmstriben.

Materialer