Star Wars er tilbage!

Stormtroopers, Wookies og Jedis i en galakse langt, langt væk.

Vi har ikke set Han Solo, Luke Skywalker, Chewbacca og Prinsesse Leia i en film siden 1983. Det er rigtigt mange år siden! Men nu er de tilbage i den nye Star Wars-film ”The Force Awakens”, der har premiere i Bibliografen den 16. december.

Der er masser af nye helte i filmen, men mon ikke de gamle helte fra de første seks film kan tåle et gensyn? Vi anbefaler, at du varmer op med en film eller en bog fra det store Star Wars-univers.

Star Wars så dagens lys i filmen ”Stjernekrigen” fra 1977. Ingen troede rigtigt på, at den ville blive et hit, men filmskaberen George Lucas havde fat i den lange ende. ”Stjernekrigen” scorede KASSEN, og det gjorde efterfølgerne ”Emperiet Slår Igen” og ”Jediridderen vender tilbage” også. Der blev skrevet tegneserier, solgt massive mængder legetøj, plakater, nattøj og madkasser med de intergalaktiske helte på. Men så var det ligesom om, at Star Wars forsvandt i en periode.

I 1999 vendte rumeventyret tilbage med forhistorien til de gamle film. Det skete med filmene ”Den Usynlige Fjende”, ”Klonernes Angreb” og ”Sith-fyrsternes Hævn”. Siden hen er det blevet til endnu flere bøger, tegneserier og endnu mere legetøj. Og faktisk også to fede tv-serier for børn, nemlig ”Clone Wars” Og ”Rebels”.

Men nu er det altså filmtid. ”The Force Awakens” foregår mange år efter de oprindelige tre film. Historien fortsætter, og der er ondskab, der skal bekæmpes. Og om meget kort tid kan man nævne navne som Rey og Finn ved siden af navnene Luke, Leia og Han.

Star Wars er tilbage!

Star Wars på film

Star Wars musikken

Star Wars for børn

Star Wars som spil