Star Wars på film

Det hele startede i 1977 med ”Stjernekrigen”.

George Lucas havde kun instrueret to film, før han kastede sig over rumeventyret over dem alle. Den sære science fiction-film THX 1138 og ungdomsfilmen ”Sidste Nat Med Kliken”. Sidstnævnte havde en ung Harrison Ford på rollelisten – flere år før, han blev udødeliggjort som rumpiraten over dem alle – Han Solo.

Manuskriptet havde været igennem en del omskrivninger, og faktisk var der mange ting i det oprindelige manus, der først kom med i den tredje film, ”Return of the Jedi” og en stor del af den ret komplicerede baghistorie blev gemt til de ”nye” Star Wars-film, der fra 1999 og en årrække frem fortalte historien om, hvordan Darth Vader blev ond, og Imperiet overtog magten i Galaksen.

Nævnes skal også de animerede tv-serier ”Clone Wars” og ”Rebels”, der udfylder hver sit ”hul” i historien imellem filmene. Det er børneserier, men voksne fans kan sagtens være med.

Nu er den syvende Star Wars-film altså klar. Luke, Leia, Han, Chewbacca og androiderne C3PO og R2D2 er tilbage sammen med en række nye, yngre helte og skurke. Mange år er gået, og der er sket meget i galaksen, siden vi forlod den…

Materialer