Tegneserier er for alle

Tegneserier er mange forskellige ting. Se bare her.

Tegneserier er for børn. Tegneserier er for nørder. Graphic novels er for litteraturhipstere. Tegneserier for voksne er bare noget med uartige tegninger og bandeord. Nævnte vi, at tegneserier er sådan noget med Anders And… og altså for børn?

Der er sagt mange ting om tegneserien igennem tiderne. Før i tiden blev den regnet som decideret skadelig, og der blev søsat nationale kampagner for at dæmme ind for dens frygtelige indflydelse på unges skrøbelige sind. Og tegneserier hørte i hvert fald ikke hjemme på biblioteket.

Sandheden om tegneserier og graphic novels er, at de er for alle, og at de i virkeligheden kan alt det, som alle andre litteraturformer også kan. De kan det bare på deres helt egen måde. Det er i spændingsfeltet imellem tekst og billeder, at magien opstår.

For tegneserier er OGSÅ for børn. Og for nørder og litteraturhipstere. Men de er også bare for mennesker, der godt kan lide at blive rørt, underholdt, oplyst og sommetider måske endda udfordret. Og så er de også for sjov. Og for alvor.

Vi har sammensat et bredt udvalg af de bedste og mest interessante tegneserier fra en række af mediets hjørner og afkroge. Fra sjove børnetegneserier til graphic novels, der kan få dig til at græde. Fra farverige superhelte til perler fra den nye bølge af danske supertalenter, der efterhånden finder vej til forsiderne på alle landets dagblade.

For tegneserier er for alle. Også dig!

Læs videre om:

Tegneserier for børn og ungdommelige sjæle

Tegneserier fra Danmark

Science fiction og fantasy-tegneserier for voksne

Graphic Novels - tegnede romaner

Tegnede biografier

Hvordan fortæller man en tegneserie?