Påskens brætspil til børnefamilien

06.04.22
Brætspilsanbefalinger til ferien

Påsken og dens mange, dejlige fridage nærmer sig, og det betyder en masse tid til at hygge sig med hinanden.

I den forbindelse anbefaler vores spil-interesserede børnebibliotekar en stabel brætspil, som er særligt egnede til ”familietid”.

My city

Hvis man godt kan lide Tetris-formede puslespil, lettere byplanlægning og gådeløsning kan spillet ”My City” anbefales på det varmeste. Her får alle spillere i hver runde den samme Tetris-formede bygning at lægge til rette i sin landsby, men alle gør det på sin måde. Spillet er let at lære, og har rigtigt mange timers spiltid at tilbyde. Anbefales fra 8-12 år

 

Kvaksalver

Et utroligt morsomt spil for hele familien, hvor hver spiller opbygger hver sin pose med de bedste brikker de må have råd til at købe, for derefter at trække deres egen fremgang i spillet i blinde! Spillet kan forstås fra en 8 år med hjælp

 

 

Block Ness

Block Ness er et flot og lækkert spil til de 6-10 årige og deres forældre, hvor man hver især forsøger at skabe sig det længste (og flotteste) sø-monster. Det er et taktisk spil, men let at forstå og komme i gang med i en fart.

 

 

My farm shop

My farm shop er et taktisk terningspil, hvor forsiden får tankerne til at vandre til nuttede mobil-spil, men hvor den voksne medspiller, hurtigt vil opdage at spillet har langt mere at byde på, end hvad første øjekast afslører. Det er et spil hvor alle deltager aktivt i alles ture, og hvor der hele tiden er noget at tage sig til, når varerne i din vej-stand skal sælges for bedste profit. Anbefales fra 8 år og opefter.

Azul: Dansk udgave 

Så absolut ét af de flotteste spil vi har på biblioteket, og samtidig en ny-klassiker som alle burde unde sig at prøve. I spillet trækker alle spillere farvede sten fra den samme bunke, og forsøger samtidig at skabe det bedste farver ind til sig selv, og forhindre, at de andre spillere får nogle de kan bruge. Anbefales fra 8 år, og kan ellers nydes af alle.

 

Biotopia

I disse dage, hvor mange af os vil tilbringe en  del af påskedagene i haven, kan det varmt anbefales at bruge familietiden på at lave haver i spillet Biotopia. Haver som vil være skabt til at tiltrække MASSER af sommerfugle – for det er nu engang dét flotteste at have. Spillet er dansk designet, med en høj gen-spils værdi og anbefales til de 10-14 årige i familien.

Planet

Planet er et herligt taktilt spil, hvor alle spillere sidder med hver sin 3D-planet hvor der kan sættes magnetiske fliser af forskellig typer land-masser – alle i håbet om at kunne tiltrække det bedste og mest mangfoldige dyreliv til netop deres planet. Kan spilles af de 6-8 årige med hjælp, men er bedst til de 10-12 årige