Bogtips i juni

07.06.19
Sorg og død, kunst og kærlighed – du finder det hele i denne måneds bogtips.

Østrigske Robert Seethaler fik et internationalt gennembrud med den charmerende og underfundige ’Et helt liv’, som varmt kan anbefales. Nu er han tilbage med en ny roman, ’Fælleden’. En eksistentiel og allegorisk fortælling hvor flere generationer af døde i en landsby for en stund vågner op for at fortælle deres historie.

Er du til nordiske slægtsromaner er ’Søsterklokkerne’ af Lars Mytting et godt bud. Om livet i en lille norsk bygd og en historie rig på dramatik, sagn og kærlighed. 19-årige Astrid er tjenestepige på præstegården - en dag dukker en eksotisk fremmed op i byen, arkitekten Gerhard, og han udviser stor interesse for både den lokale kirke og ikke mindst Astrid.

’Dukkeværkstedet’ af Elizabeth Macneal har på forhånd modtaget en del presseomtale i udlandet, og der er også planer om en tv-serie baseret på bogen. Vi er i 1850’ernes London, hvor unge Iris drømmer om at blive kunstmaler. På hendes fridag fra jobbet som dukkemager møder hun den fascinerende konservator Silas, og hendes liv tager en ny drejning.

Sorg er et stort tema i litteraturen for tiden. Bl.a. i svenske Carolina Setterwalls ’Lad os håbe på det bedste’, hvor hun fortæller om at blive alenemor efter hun en morgen finder sin mand død i sengen. En aktuel dansk pendant er ’Ind i en stjerne’ af Puk Qvortup. Puk er gravid i syvende måned og har en søn på to år, da hendes mand pludselig dør. Jyllands-Posten skrev i deres anmeldelse: ” en modig og insisterende roman om at få smadret sit liv og langsomt samle stumperne af sig selv op igen”.

Materialer