Den lille forskel
Den lille forskel

Den lille forskel

09.04.18
Er mænd og kvinder så forskellige?

Ting som at mænd kommer med løsninger og glemmer at lytte, og at kvinder kommer med for mange gode råd. Mænd er tavse, mens kvinder snakker et øre af.
Med arrangementstemaet ”den lille forskel” zoomer vi ind på klicheerne, når man diskuterer forskellene på mænd og kvinder. Fra forskellige vinkler undersøger vi kønsroller, stereotyper og tabuer.
 

Man Flu - verdens farligste sygdom.
Er der virkelig noget som hedder Man Flu - mandeinfluenza? Ja, mener chefpsykolog Svend Aage Madsen. Hør om hvordan 37, 4 i ”feber” med suk, støn og bjerge af lommetørklæder ikke nødvendigvis udløser kvindelig omsorg og bliv klogere på forskellen mellem mænd og kvinder. 

Ditte og Louise: Komik - the angry art!
Kom til en forrygende aften i selskab med to af Danmarks sjoveste, skæveste og skønneste kvinder: : Ditte Hansen og Louise Mieritz

Thomas Skov
Oplev et virkelig sjovt foredrag af Thomas Skov, hvor han med masser af humor og selvironi stiller skarpt på forskellen mellem kvinder og mænd.

SHE’S A SHOW
Udstilling på Gladsaxe Hovedbibliotek
SHE’S A SHOW er en musik-, poesi- og performanceduo, hvor Mette Moestrups ord møder Miriam Karpantschofs lydunivers. SHE’S A SHOW er en queer og feministisk duo, hvilket også fremgår af teksternes indhold, fx: “Min kittel er for kort / og det er noget lort / for jeg er feministisk / og kitlen er sexistisk.”

Køleskabspoesi
Forfatter Anna Arendse Thorsen bidrager med digtet "MENNESKEBØRN" i en digtinstallation, som udstilles på køleskabe på Hovedbiblioteket. Gemmer du på en indre poet, kan du selv komme og forfatte et personligt køleskabsdigt til udstillingen.

Den lille forskel i litteraturen
Forfatterweb har til temaet fundet en række litterære værker, der på forskellig vis fortæller historier om den lille – eller store – forskel. Læs artiklen på forfatterwebs hjemmeside. Du kan logge ind med dit biblioteks login og password.

Materialer