ff
ff

Fang Fortællingen præsenterer Min Mormors Gebis

16.04.18
”Min Mormors Gebis er praktisk og smart, det kan bruges til alt, hvis man ikke er sart..”

Jakob Martin Strids højtelskede børnebog Min Mormors Gebis visualiseres i en poetisk, fantasifuld og sjov udstilling på Gladsaxe Hovedbibliotek. Udstillingen er skabt af scenograf og formidler Luise Midtgaard og kan opleves fra lørdag d. 5. maj.

Rammen for udstillingen er et børneværelse med de genkendelige elementer; et skrivebord, en seng og et bogskab. Møblerne er blevet sat ind i hvert sit ikoniske miljø, som er steder der også går igen i Jakob Martin Strids universer; himlen, havet og haven. I Luise Midtgaards univers forvandler sengen sig til et drømmelager, skrivebordet er et vindlaboratorie, mens bogskabet bliver en Idéfabrik.

Drømmelageret er dér, hvor drømme er opbevaret og her kommer fortsat nye drømme til. Det forestiller er et stort akvarie placeret i en lille seng. Der er ikke vand i akvariet, men derimod en masse små ting og finurlige sager placeret som flaskepost i flasker.

Idéfabrikken ligner måske et bogskab, men det er placeret midt i en have og inde i skabet, er der en kompliceret sætningsmaskine, der danner fjollede sætninger af ord fra Min Mormors Gebis.

Vindlaboratoriet er indrettet omkring et skrivebord. Skrivebordet bliver et fantasifuldt forsøgscenter for forskellige eksperimenter med vind og tyngdekraft.

Vi glæder os til at præsentere udstillingen for jer!

For skoler
Udstillingen henvender sig til børn i indskolingen. Har I lyst til at gå på opdagelse i Min Mormors Gebis og lære mere om rim, remser, vindkraft og kredsløb, så kontakt venligst Anne Kirstine Kristiansen: annjen@gladsaxe.dk for en aftale.

For familier
Alle kan besøge udstillingen på egen hånd. Vi har lavet et sjovt opgaveark, som ligger fremme i udstillingen og hvor børn og voksne sammen kan løse opgaver, lege med tandhjul eller bygge sin egen vindmølle.

Arrangementer
Hele foråret har været dedikeret Jakob Martin Strids fantastiske univers. Læs mere om hvad I kan opleve på Gladsaxe Bibliotekerne.

Min Mormors Gebis-udstillingen er udviklet som en del af Fang Fortællingen, hvor ti biblioteker er gået sammen om at udvikle ti børnelitterære udstillinger. Fang Fortællingen er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og Nordea fonden. Læs mere om Fang Fortællingen.

Materialer