Fokus på: Margaret Atwood

16.09.19
Gensyn med Gilead

Canadiske Margaret Atwood har haft en lang og glorværdig karriere som forfatter, og selvom hun nu er blevet 79 år,  hviler hun bestemt ikke på laurbærrene. 

Nyudgivelsen The Testaments (Gileads døtre) er hendes længe ventede efterfølger til The Handmaids Tale (Tjenerindens fortælling), som udkom på dansk i 1986, og siden er blevet noget af en dystopisk kult-klassiker. Romanens univers hedder Gilead, og skal forestille at være i det tidligere USA. Det er et ultra-religiøst regime, hvor frugtbare kvinder lever som slaver og tvinges til at føde børn for rige familier. Hovedpersonen Offred er en af disse kvinder, og vi følger hendes kamp for at slippe væk og finde tilbage sin familie.

Tv-serien baseret på bogen (2017-) satte også for alvor skub i en renæssance af Margaret Atwoods imponerende bagkatalog af andre originale værker, herunder er romanerne Alias Grace, Katteøje og Den blinde morder blevet genudgivet indenfor de senere år.

Adspurgt i Guardian om der kommer endnu en fortsættelse på historien om Gilead, er svaret fra Atwood: ”Never say never to anything”.

Hør hende læse op af 'Gileads døtre' på Youtube.

Bliv klogere på hele forfatterskabet på Forfatterweb.

Lån og læs hendes værker her:

Materialer