fest
formidlingspris
prisen

Gladsaxe Bibliotekerne har vundet Bibliotekernes Formidlingspris

11.12.17
Kulturministeren overrakte prisen i en fyldt bibliotekshave

Gladsaxe Bibliotekerne har vundet Bibliotekernes Formidlingspris 2017 for vores indsats omkring formidling af børnelitteratur i Bibliotekshaven. 
Bibliotekernes Formidlingspris har til formål at sætte fokus på bibliotekernes store formidlingsindsats og deres bestræbelser på at gå nye veje for at tiltrække nye brugere og tilpasse formidlingen til de kendte brugergrupper.

Kulturministeren overrækker prisen
Dagen blev selvfølgelig fejret i Bibliotekshaven. Prisen blev overrakt af kulturminister Mette Bock, der udtalte: 

”Gladsaxe Bibliotekerne har med litteraturlegepladsen genopfundet litteraturformidlingen til børn ved at sætte vores rige børnelitteratur i spil på en helt ny måde. Biblioteket har udnyttet et område udenfor, og integreret det flot med børnebiblioteket, så det danner en litteraturlegeplads. Den klassiske og den interaktive litteraturformidling smelter på den måde sammen på forbilledlig vis. Litteraturlegepladsen er desuden et fint samarbejdsprojekt, som har involveret en lang række interessenter, og som både henvender sig til børn, motionister og ældre.

Bibliotekshaven var i dagens anledning fyldt med glade børn, der festede med musik, balloner, boller og varm kakao.
Borgmesteren og kommunaldirektøren og repræsentanter fra byrådet deltog også prisoverrækkelsen.

Borgmesteren ønskede biblioteket tillykke og sagde ”Vi er utrolig stolte og meget beærede over, at hele Gladsaxes ”Bibliotekshave” vinder Bibliotekernes Formidlingspris 2017. Bibliotekshaven er et samlingssted for alle aldre i Gladsaxe og haven har været populær, siden den åbnede i august 2016. Gladsaxe Bibliotekerne har været ambitiøse fra start i forhold til at knytte havens litteraturlegeplads til deres lærings- og formidlingsaktiviteter og det betyder, at Bibliotekshaven i dag er en central venue i vores kommune”.

Mange tak til alle, der var mødt op for at fejre os og legepladsen og var med til at gøre dagen rigtig festlig.

Bibliotekernes Formidlingspris
Kulturministeriet uddeler for tredje gang ”Bibliotekernes Formidlingspris”, som præmierer en særlig formidlingsindsats i det forløbne år.