golden days
golden days

Golden Days

28.08.18
Velkommen til Historiens B-sider

Under kulturfestivalen Golden Days den 8.-23. september kan man opleve flere end 30 forskellige arrangementer i Gladsaxe og omegn, der alle kaster et blik på de ufortalte historier – Historiens B-sider. 

Historiens B-sider er det, vi ikke ser ved første øjekast. Fraklippene, eksperimenterne og de blinde vinkler. I samarbejde med nabokommunerne Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal har Gladsaxe været i historiens pulterkammer og fundet fortællinger, der trænger til at blive fortalt.

Skvalderkålspoesi, Graffiti og Dansktop
I forbindelse med samarbejdet mellem de fire kommuner er der udgivet et festivalprogram med en bred vifte af spændende arrangementer for børn og voksne. I Gladsaxe kan man f.eks. 15. september komme helt tæt på graffitiens historie, når unge kulturskabere inviterer på en rejse ind i graffitiens univers gennem værker, fortællinger, foredrag, musik og live-art på Spillestedet Richter.

Havens æstetik – fordybelse og forrådnelse
Fælles for de fire kommuner er, at de kaster lys på havens æstetik under overskriften ’Poesi og skvalderkål. I tre forskellige haver vil litteraturformidler Christine Fur Fischer gennem litteraturen hylde havens B-sider og vise litteraturens blik på havens æstetik. Derudover vendes økologi, kolonihavetraditionen, uønskede vækster og skadedyr som en del af fortællingen.

Popmusikkens b-side?
Dansktop har alle dage været udskældt. Mange mener, at det er det værste af det værste, men er det virkelig så slemt? Vi undersøger Dansktop som fænomen og diskuterer, om man kan tale om en popmusikkens b-side, når populærmusikforsker Henrik Smith-Sivertsen besøger hovedbiblioteket 12. september. Endelig kan du dyste i din viden om dansktop, når Bibliografen åbner dørene for en forrygende aften med dansktop bingo 18. september.

Hent programmet
Programmet indeholder flere end 30 arrangementer i de fire kommuner, der gennem musik, film, litteratur, kunst, teater, arkitektur og samfundsstof dykker ned i de kulturhistoriske fodnoter og vildskud og gør os klogere på Historiens B-sider. Det trykte festivalprogram kan hentes på dit lokale Gladsaxe Bibliotek eller elektronisk på goldendaysfestival.dk/4K, hvor der også er link til billetter og flere oplysninger om festivalen. Du kan desuden hente USKIK-folderen ”Unges spor i tiden”, som fremhæver 12 unikke events lavet af unge i samarbejde med kunstnere, kulturformidlere og fagprofessionelle som en del af festivalen.

Materialer