golden days
golden days

Golden Days: 1989

23.08.19
Golden Days Festivalen handler i år om 1989.

Det var året hvor Europakortet blev omskrevet – flere gange. Internettet blev født, Magnum-isen kom frem og tv-monopolet blev brudt, da TV2 gav seerne mere end DR på stueantennen.

#jegvarder er det hashtag vi bruger på de sociale medier under festivallen, men vi har arrangementer for alle i alle aldre, uanset om du var med i 1989 eller ej.

Murens fald og Den Kolde Krig fyldte meget i TV Avisen og på TV2 Nyhederne. Vi har inviteret koldkrigsekspert, Thomas Tram Pedersen til at fortælle historier fra tiden, som vil få det til at løbe dig koldt ned ad ryggen. Samtidig serverer vi ”molotov” cocktails, så vi får varmen igen. Lykke Friis fortæller om året, som overraskende blev Europas stjernestund, mens Thomas Ubbesen og Anne Haubek tager os med ind i Østblokken, som den ser ud i dag.

I radioen spillede på Pink Floyd og Milli Vanilli. De første havde deres helt egen kolde krig internt i gruppen, som du også kan blive klogere på i foredraget med Thomas Ulrik Larsen. Milli Vanilli blev til gengæld lagt på is, da det kom frem, at de snød med stemmerne. Er du skarp på lyden af 80’erne, så har vi musikbingo for dig.

Ved du bare, næsten, alt om det skæbnesvangre år, så dyst med i Den store 89’er Quiz.

Vi har sat vores egen mur op i forhallen på Gladsaxe Hovedbibliotek, hvor man komme og lave tusch-grafitti og skrive hilsner til dem på den anden side, ligesom man gjorde i Berlin.