Halloween
Halloween

Halloween

09.10.19
Kom på biblioteket, hvis du tør

I næsten alle kulturer har man en dag, hvor man mindes de døde – og spøjst nok er datoerne meget tæt på hinanden omkring slutningen af oktober og starten af november.
I kristendommen fejrer man Allehelgen, hvor man i Middelalderen fejrede helgenerne og de martyrer, der døde for deres tro. I dag bruges dagen til at mindes dem, der døde i det forgangne år. Nu bliver den fejret den første søndag i november.

I Mexico fejrer man De Dødes Dag, hvor der er optog, som du måske kender fra film. Familier mødes på kirkegårdene og spiser sammen ved gravstederne hos dem, de har mistet. I år er det 2-november.
Og så er der halloween, som mange efterhånden kender. Nok kender vi halloween fra USA, men traditionen har faktisk rødder i både Mexico og Skotland.

Uanset hvad, så handler det om at samles og mindes og i forskellige versioner så tænde lys. Til halloween er det blandt andet de kendte græskarlygter. Du kan lave en fin mumielygte på Mørkhøj Bibliotek til at pynte i vindueskarmen eller på trappestenen. Det er på Mørkhøj Bibliotek 24. og 25. oktober kl. 15 – 17 og 26. oktober kl. 11 – 13. Arrangementet er gratis – bare mød op.

I efterårsferien kan du lave halloweenklip 14. – 19. oktober også på Mørkhøj Bibliotek – alle dage kl. 15 – 17. Gratis – bare mød op.

Er du til gyserfilm, så er der gyserfilm workshop i Bibliografen en hel weekend 26. og 27. oktober kl. 10 – 16. For unge 13 – 18 år. Det er gratis, men husk at booke plads på bibliografen.dk

Bibliografen byder i samme weekend inden for til en hel lørdag i Halloweens tegn med alt fra græskarudskæring, gratis ansigtsmaling, gyserfilm-workshop, konkurrencer og forpremiere på den nye tegnefilm om "Familien Addams". Det foregår lørdag 26. oktober kl. 10-14, og du har selvfølgelig lov til at klæde dig ud.

29. oktober er Mørkhøj mørkere end nogensinde. I kirken kan du høre skumle historier og smage på heksemutters bryg. På biblioteket er der pyntet op med spøgelser. Der er konkurrence om mest uhyggelige udklædning og skeletdans med Trolle og Tormod. Kl. 16 – 18 i Mørkhøj Kirke og på Mørkhøj Bibliotek. Gratis – bare mød op.

I kælderen under Værebro Bibliotek foregår der noget uhyggeligt! Vil du være med til uhygge i kælderen, så er det 31. oktober kl. 10 – 16. Gratis – bare mød op. Hvis du altså tør.

Tags