Historier om natur for børn

20.04.20
Skønne historier om og i naturen for børn

Er der en i familien, der lider af pollenallergi, eller har I bare brug for en hyggestund indenfor? Så lad naturen komme til dig og tag på tur i bøgernes land i stedet for. Her er samlet nogle forslag til læsning , som både egner sig til selvlæsning og højtlæsning. Alle bøgerne kan findes på eReolen.dk

 

Materiale

Sallys far er langt ude i skoven af Thomas Brunstrøm

Højtlæsning for de 4-7 årige

Bøgerne om Sallys far er virkelig blevet populære hos børnefamilierne og med god grund. I denne bog tager far, Sally, Eddie og Svend på telttur i skoven. Far synes nemlig, at de bruger for eget tid på deres iPad, og de har brug for at komme ud og få lidt frisk luft. Far er nemlig vildt skrap til det med naturen, hvis han selv skal sige det, -men naturen er vist ikke helt enig!

Materiale

På sporet af Kirsten Sonne Harild

Selvlæsning for de 9-12 årige. 

Sivert drømmer om at komme ud på barske og vilde ekspeditioner udenfor byen, men hans forældre vil hellere have, at han surfer på nettet og spiller computer. Men så starter Sivert til spejder, og han får lov til at komme på lejrtur!

Materiale

Skovpigen Skærv af Kim Leine

Højtlæsning for 8-12 år men også voksne kan være med

Smuk og magisk fortælling om skovpigen Skærv, som sammen med sin familie lever i skoven i pagt med naturen. Da hendes familie tages som slaver af den onde fyrste, må Skærv klare sig alene i den barske vinter. Heldigvis får hun hjælp af venner og naturen. 

Materiale

Heltemod og kragelort - Hullerikkerne fra Syvestammetræet 1 af Josefine Ottesensen

Højtlæsning for 5-9 år og selvlæsning fra 9 år

Birk og Ask er hullerikker og bor i hullerne i træerne. De har taget lille Ella med op i trætroppen, hvor hun bliver bortført af en krage. De to venner må afsted på en farefuld og eventyrlig rejse for at redde hende. 

 

Materiale

Ildprøven - Vildheks 1 af Lene Kaaberbøl

Selvlæsning fra 10 år

Clara er en helt almindelig pige på 12 år, indtil den dag en sort kat fører hende ind til vildheksenes verden. Hun nedstammer selv fra vildheksene, som er naturens vogtere, og derfor har en helt speciel kontakt til dyr og naturen. 

Materiale

Havets Helte - Storm 1 af Line Kyed Knudsen

Selvlæsning fra 9 år

Storm rykker ikke op i 4. klasse, hvis ikke han kan score højere på klasselærerens toleranceskala. Derfor planlægger han at give hende wellness på havet - men det skaber drama!