kulturkondition
kulturkondition

KulturKondition på bibliotekerne

29.10.19
Som en del af Gladsaxe Kommunes arbejde med verdensmål sætter Gladsaxe Bibliotekerne fokus på kultur og kulturs betydning for vores sundhed.

Gennem en række arrangementer får du mulighed for at vandre, lytte til musik, tale om kultur versus sundhed og undersøge, om kultur har en plads i medicinskabet.

Du kan blandt andet opleve en af verdens største jazzpianister, når Carsten Dahl tager dig med på en rejse i musikken og kunsten. Han fortæller om at bruge kunsten som pejlemærke - både når livet er let at finde vej i, og når sindet har det svært. En musikalsk rejse ind i Dahls inde dialog. Det foregår onsdag 6. november kl. 19:00 i Bibliografen.

Professor, overlæge og forfatter Bente Klarlund Pedersen besøger ligeledes Bibliografen og fortæller om, hvorvidt det er muligt at sætte motion og venskab på recept eller helbrede sygdomme med motion og sund kost. Det er 11. november kl. 19:00, du kan blive klogere på både sofakartofler og supermotionister.

Ida Enghave er bl.a. forfatter til bogen "Bevæg dig med dit barn", og lørdag 30. november kl. 11:00 fortæller hun om, hvordan man som forældre kan sørge for at hele familien får rørt sig nok i en travl hverdag fyldt med distraktioner, skærme og stramme rutiner - og det endda på en sjov måde. Det foregår på Gladsaxe Hovedbibliotek.

Arrangementsrækken byder også på en oplysende litteraturvandring om at løbe, samtalesaloner om sygdom og sundhed i litteraturen og om, hvordan kunst og kultur kan betyde noget for vores sundhed, en morgensansevandring på Gladsaxe Hovedbibliotek for børn og deres voksne, et foredrag med forfatteren Geeti Amiri samt en mulighed for at høre sundhedsforsker og musiker Lasse Skovgaard fortælle om, hvorfor sang er sundt både fysisk og mentalt til et arrangement, hvor der også bliver mulighed for at synge med.

Læs mere om arrangementerne i forbindelse med temaet KulturKondition på gladsaxe.dk/bibliotek.