Kirke med sne
Kirke med sne

Lån og lyt til klassisk julemusik i julebelysningens skær

17.11.19
Den lokale julebelysning er ved at blive sat op og juleoplevelserne er taget op i udlånet.

Mange af de klassiske komponister har ladet sig inspirere af julen og Jesu fødsel  og har komponeret værker, som vi alle kender: Bachs Juleoratorie, Händels  Messias, Corellis Julekoncert, Saint-Säens Juleoratorie og Heinrich Schütz' Juleoratorie. Værkerne opføres til julekoncerterne over hele Danmark i december måned. 

Andre værker er knapt så kendte - det gælder måske kompositioner af Morten Lauridsen, Gebel, Pfitzner, Ramirez, Magle, Weyse, Messiaen, Honegger, Wanski, Rutter, Bruch, Valentini, Foster, Berlioz, Ryba og Blake.

Den klassiske julemusik står på de fleste biblioteker ikke under JULEMUSIK, men findes  i krybberne med de klassiske genrer, f.eks. Vokalmusik og Orkestermusik.

CD'er med klassisk julemusik:
Lån CD'er med klassisk julemusik fra Gladsaxe Bibliotekernes samlinger  

Flere indspilninger i bibliotek.dk

Noder med klassisk julemusik:
Et udvalg af Kornoder  i bibliotek.dk

Et udvalg af instrumental julemusik uden kor

Mere jul !
Glem ikke at få en oplevelse på Medici.tv . Som Gladsaxe borger kan du f.eks se og lytte til Nøddeknækkeren (The Nutcracker) som ballet eller se og høre opførsler af Händels Messias  eller Bachs Juleoratorium  eller prøv blot at skrive christmas. (Du  skal være logget på med cpr og pinkode til Gladsaxe Bibliotekerne).

Vil du høre julemusikken live så tjek Kultunaut for koncerter.