Læs bogen før tv-serien

24.03.23
Brug det kolde vejr til at dykke ned i bøgerne, inden de kommer på streamingtjenester.

Når en bog bliver til en tv-serie, er der altid en vis spænding om fortolkningen. Men en ting er sikkert: Hvis en tv-serie baseret på en bog er vellykket, kan den være en fantastisk måde at opleve historien på en ny måde og samtidig genbesøge karakterer og verdener, som man allerede kender og elsker.

Her er et udvalg af TV-serier baseret på bøger, vi ser frem til at (gen)læse og se i 2023:

Kraften Af Naomi Alderman

Naturen lægger bogstaveligt talt kvinder magten i hånden i denne fortræffelige feministiske roman med et skarpt kønspolitisk blik på magt og undertrykkelse mellem kønnene.

Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr

Vidunderlig og fængslende historie fra 2. Verdenskrig, som rummer så meget mere end en banal krigshistorie. Om livets uforudsigelighed, om skæbnen og om godt og ondt.

Store forventninger af Charles Dickens

Dannelsesromanen handler om den ambitiøse, forældreløse Pip. I historien bliver han fulgt fra sin barndom og næsten tredive år frem, til han er blevet en voksen mand, og i hans liv er der to skæbnesvangre omdrejningspunkter.

Tre kvinder af Lisa Taddeo

Gribende og modig bog om tre kvinder, der hver især har udlevet deres lyster og fået samfundets fordømmelse at føle.

Et godt plot af Jean Hanff Korelitz

Spændende og skæbnesvanger thriller fortæller om de skræmmende konsekvenser af et litterært tyveri.

Firekeepers datter af Angeline Boulley

Der er ild i denne thriller om en ung kvinde, der befinder sig mellem to kulturer, overværer mordet på sin ven og bliver involveret i en FBI-undersøgelse af farlige stoffer.

Grisha - pigen og mørkningen af Leigh Bardugo

Fremragende eksempel på en veludført fantasyroman for unge. En spændende verden spækket med magi, onde kræfter og ikke mindst altovervindende kærlighed.

Godt selskab af Naoise Dolan 

Frisk og ungdommelig roman af irsk debutant minder lidt om Sally Rooney. 

Er du også utålmodig efter, at de rammer streamingtjenesterne? Indtil da kan du dykke ned i nogle af de bedste filmatiserede tv-serier, som vil få dig til at gå tilbage til den litterære kilde og læse historien i sin fulde form. Se bøgerne, der er blevet til tv-serie på Litteratursiden. 

Oprindeligt skrevet af Nadja Agerbak, Litteratursiden.

Materialer