Foto af fortovscafe med gæster i Paris
Foto af fortovscafe med gæster i Paris

Paris s'eveille

30.04.20
Paris og Frankrig og nogle af den franske sangs mange facetter

Min fremadskuende fransklærer i gymnasiet  underviste  med datidens audiovisuelle hjælpemider  og ”skærme”. En af de sangere, han introducerede os til, var  den franske sanger, sangskriver, guitarist ,komponist  og skuespiller  Jacques Dutronc , som du kan læse mere om på den engelske wikipediea

I denne tid med udgangsforbud , øde gader og lukkede cafeer i Frankrig tænker jeg ofte på en af  hans mest kendte sange Paris s’eveille  (Paris vågner) –   omkvædet er :

Il est cinq heures
Paris s'éveille
Paris s'éveille

Vil du se hele teksten søg med de fire første ord tilføjet lyrics.

Få inspiration til flere franske sangere og deres indspilninger eller se hvad du kan låne, når bibliotekerne igen åbner HER

Lige nu kan  du ikke rejse til Paris, men du kan læse bogen Paris  der hjemme i sofaen , som er en del af en hel række beskrivelser af storbyer og deres ukendte sider , man  kan nyde uden at befinde sig i dem.  Serien hedder Vide verden  En bog der minder om ovennævnte skulle være Henning Mortensens  Bouffanelle - en bog om Paris.

Har du lyst til at læse mere om Paris , kan du finde inspiration på Litteratursiden.dk , hvor nogle af romanerne er bøger, hvor Paris indgår som et element. Du kan forsøge at søge bøgerne på ereolen.dk  titel for titel, mens bibliotekerne har lukket.