Sommerferielæsning

09.06.17
Preben anbefaler bøger til den øde ø

Så har man også set dét, en aldrende bibliotekar, og læsehest, i en lille båd, på vej til at strande på en øde ø. Men heldigvis er ferielæsningen emballeret vandtæt. Og læsehesten foretrækker altså at læse bøger i papirform.

Og ferie er jo ikke at ligge på den lade side, sådan litterært. Derfor har han taget et par sværvægtere med. Først og fremmest Julio Cortazars Hinkeleg, en 50 år gammel argentinsk roman, som først nu er blevet oversat til dansk, men den regnes for at være et latinamerikansk hovedværk, jo, læsehesten kan have en hang til det højpandede. Og dernæst Paul Austers knap 1000 sider lange roman 4 3 2 1, som en slags opvarmning til hans besøg på Louisiana i august. Med i bagagen er også den danske debutant René Jacobsen, hvis roman Dengang vi var os er en fortælling om Danmark og danskerne fra 1950 og frem til nu, der skulle både være noget Matador og Krøniken over den. Og så glæder jeg mig til at forny bekendtskabet med den japanske krimi-forfatter Keigo Higashino, som er aktuel med romanen Den ophøjede morder. Og endelig har læsehesten altid islandske Jón Kalman Stefánssons fortællekreds Sommerlys og så kommer natten inden for rækkevidde.

Dette ophold på den øde ø kan slet ikke gå galt. Og nu kommer Fredag sandelig med en drinks, og der synes også at være et par friskfangede fisk og en håndfuld krydderurter på det lille bål - så mere øde er øen altså heller ikke. Læsehesten kommer ikke til at lide nød.

God sommer og god læsning derude i sommerlandet.

Materialer
Julio Cortazar: Hinkeleg
Reservér
  • Bog

Hinkeleg

Af Julio Cortazar (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

4 3 2 1

Af Paul Auster (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Dengang vi var os : roman

Af René Jacobsen (f. 1952) (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Den ophøjede morder

Af Keigo Higashino (f. 1958) (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Sommerlys og så kommer natten

Af Jón Kalman Stefánsson (2009)
Læs mere