TEMA: Vikingernes natur

Tag med på opdagelse i vikingernes univers

17.01.18
På Værebro Bibliotek kan du blandt andet lære at skrive med runer, høre gode historier om vikingernes guder og helte, spille vikingebrætspil og teste din viden i Vikingequizzen.

Kom og gå på opdagelse i den flotte udstilling om vikingernes univers på Værebro Bibliotek i årets første måneder. Temaudstillingen, som er blevet til i tæt samarbejde med eventgruppen Norse Theme Parks, tager dig med på en sjov, udfordrende og lærerig rejse ind i vikingernes verden, hvor du blandt andet kan opleve:

Udstilling: Vikingerne og havets hemmeligheder
Følg i vikingernes fodspor på havets bund.
Gennem denne installation med fokus på havet, kan både små og store få indsigt i blandt andet vikingernes fortællinger og den nordiske mytologi. Her kan du også komme tættere på vikingernes historie, og deres helt specielle forhold til naturen gennem både finurlige naturskatte og spændende podcasts.

Workshop og guidet skovtur: Skovens Legender
Ved du hvor ordet dis kommer fra?
I de gamle gude- og heltesagn fra vikingetiden kaldes vejrguderne for Diserne, og det er en af de mange mytiske fortællinger, du får på denne guidede skovtur med Norse Theme Parks.
På turen samler vi også smukke, anderledes eller sjove ting fra naturen, som vi laver til flotte vindspil, når vi kommer tilbage på biblioteket.

Workshop: Runeværkstedet
Lær at skrive hemmelige beskeder og spille spil med runer.
Når runeristeren Sofie besøger biblioteket, kan du lære at læse og skrive med hele tre forskellige runealfabeter, og du kan blandt andet også prøve, at spille to af vikingernes ynglings-brætspil; Nefatavl og Brandubh.

Quiz: I vikingernes fodspor
Mosen emmer af historie – vikingernes historie.
I Smørmosen kan du deltage i sms-quizzen om vikingerne, og om hvordan de opfattede forskellige naturfænomener. Så tag din familie, dine venner eller din hund med på en gåtur, hvor du kan få trænet både ben og hjerne.
Der trækkes lod mellem de rigtige besvarelser mandag d. 12. marts, og der er mange seje præmier at vinde.

Når du er blevet sulten på mere:
Når du er blevet sulten på at få mere at vide om vikingerne, er biblioteket fyldt med både brætspil, bøger, film og spil, du kan låne:

Brætspil:
Champions of Midgard
Jórvik
Beowulf the legend

Bøger for børn:
Biblioteket har en masse spændende bøger som handler om vikingetiden, lige meget om du helst vil læse en god historie eller om du også gerne vil læse nogle fakta om vikingetiden.

Film for børn:
Brendan og hemmelighedernes bog
Sådan træner du din drage

Mest for voksne:
Vi har selvfølgelig også mange bøger om vikingerne til de voksne, og du kan fx søge efter faglitteratur her  og netlydbøger her
Du kan også låne computer- eller consolspil til blandt andet Playstation 4 på biblioteket, prøv fx Vikings - Wolves of Midgard og For Honor.

Materialer