Virtuel udstilling: De forsvundne nordboere

23.03.21
Kom på en digital rejse med vikingerne til Grønland.

Gladsaxe Bibliotekerne og Norse Theme Parks inviterer alle med på en spændende, digital rejse til dengang vikingerne slog sig ned i Grønland i en fascinerende, virtuel udstilling om de forsvundne nordboere.

Gå i vikingernes fodspor.

Læn dig tilbage foran skærmen og bliv ’beamet’ tilbage til dengang, vikingerne først satte fod i Grønland.
Gå på opdagelse i vikingernes fodspor i Grønlands fantastiske landskab og ruinerne efter dem. Oplev, hvor og hvordan de boede og levede, når Norse Theme Parks i samarbejde med Gladsaxe Bibliotek tager dig på den vildeste rejse gennem den grønlandske natur, og fakta og fiktion glider sammen.


Et virtuelt eventyr for både store og små

Mærk, hvordan tiden skrues tilbage, og du bliver ét med fortid og nutid. Undervejs besøger du spændende årtusindgamle landemærker, som ifølge Unesco verdensarv er bevaringsværdige for eftertiden og vores forståelse af både vikinge- og inuitkulturen. Find ud af, hvordan – eller om – nordboerne, de grønlandske vikinger, interagerede med inuitterne, og hvilken betydning det fik for Grønland.

Et virtuelt eventyr, der fascinerer såvel store som små. Som at være der selv.

Bliv udfordret, underholdt og lær om nordisk mytologi og ligheden med grønlandsk mytologi, og bliv klogere undervejs.

Oplev Nuuk og Sydgrønland – og leg vikingelege med familien

Norse Theme Parks stifter Peter Franklin er virtuel ceremonimester, og introducerer dig til udstillingen. Besøg Nuuk og Sydgrønland i de ni fascinerende videoer der tager dig i nordboernes fodspor. Lyt til den personlige dagbog fra eventyret i Grønland i forbindelse med optagelserne til udstillingen - og få fif til vikingelege du kan prøve med familie og vennerne derhjemme.

Udstillingen er skabt af Norse Theme Parks og kommet i stand i tæt samarbejde med Trida Media og sponsorer Royal Arctic Line, Air Greenland og NAPA – Nordens institut i Grønland.

REJSEN TIL EVENTYRET BEGYNDER HER (Klik på billedet for at komme til udstillingen)