Filmvurdering

Forfatter: Henriette Olesen

Kort om filmen

Hvad gør du hvis din verden pludselig ramler? Det erfarer rigmandsdatteren Mia, da hendes far erklæres konkurs og de må flytte til det fattige kvarter. Norsk ungdomsfilm om dans, venskab og vilje

Beskrivelse

Amalie arbejder hårdt for at passe ind i det meget rige og meget overfladiske miljø, hvor hun bor og går i skole. Men da Amalies far erklæres konkurs, er de tvunget til at flytte fra luksusvillaen til en lille lejlighed i et snusket kvarter. Amalie forsøger at skjule det for sine rigmandsvenner og opretholde facaden, men det er ikke nemt, især ikke da konkurrencen i dans tilspidser, og de alle kæmper om en enkelt plads på en kendt danseskole. Amalie har pludselig ikke mulighed for at træne dans andet end i boligblokkens fælles idrætshal, så der ser hun sig nødsaget til at gå ned. Her møder hun streetdanseren Mikael, som er meget anderledes end alt hun kender til. Pludselig åbnes en ny verden for Amalie, men hvor hører hun til og vil hun kunne finde sig selv?

Vurdering

Filmen er en rigtig ungdomsfilm med jagten på at passe ind, jagten på ens identitet og ikke mindst jagten på kærligheden. Skuespillet er troværdigt, og man kommer tæt på karaktererne. Det er en fin film om en ung piges søgen efter sin plads i livet. Amalie spilles af Lisa Teige fra serien "Skam"

Andre film om samme emne

Filmen kan sammenlignes med de amerikanske dansefilm Step up all in