
- Date
- Tid
- 17:30 - 20:00
- Pris
- Billet: 95 DKK
- Bibliotek
- Bibliografen Bagsværd
- Adresse
-
Bagsværd Hovedgade 116
2880 Bagsværd
Danmark
Leni Riefenstahls propagandafilm for Hitlers nazistiske parti og menneskesyn står i dag som indbegrebet af storladen, kunstnerisk propaganda. Men hvor gik filmpropagandaen hen efter Riefenstahl og Anden Verdenskrig? Hvordan virker filmpropaganda og spiller den type af agitation en rolle i nutidens krige og konflikter?
Forfatter og forskningsleder ved Det Danske Filminstitut, Lars-Martin Sørensen, har skrevet flere bøger og adskillige artikler om film, nazisme og propaganda. I sin introduktion til filmen ’Riefenstahl’ ridser Sørensen linjerne op fra Nazityskland til filmpropagandaens rolle i dag.
Om filmen ’Riefenstahl
Leni Riefenstahl betragtes som en af de mest kontroversielle kvinder i det 20. århundrede.
På opdrag fra Hitler og Goebbels instruerede hun nogle af det nazistiske regimes vigtigste propagandafilm, ’Viljens triumf’ og ’Olympia’, som til overflod var fyldt med iscenesat kropsdyrkelse og sublim æstetik. Ved hjælp af omfattende dokumenter fra Riefenstahls dødsbo – herunder private film, fotos, optagelser og breve – tegner Andres Veiel billedet af en selvmodsigende kunstner, der kæmpede med sit image og sin fortid gennem hele sit lange liv – uden nogensinde at angre. Og hun var ikke alene, for hendes arkiver rummer masser af breve og arkiverede telefonopkald, der dokumenterer, at mangt en menig tysker også i efterkrigstiden havde længsel efter en stærk og styrende hånd.
Oplægget og filmen er arrangeret i samarbejde med Bibliografens Dokumentarklub, men alle er velkomne.