MadGlad - en festival om det vi spiser
Menuen står på inspiration og masser af madglæde, når Gladsaxe Hovedbibliotek 27. september inviterer til en madfestival for hele familien.

Hvad skal vi ha’? I en travl hverdag kan det knibe med tid og opfindsomhed i køkkenet. Derfor inviterer vi nu til MadGlad, en festlig dag, hvor vi løfter låget til madglæden og inviterer til samtaler og nye perspektiver på det, vi spiser og måden, vi er sammen om maden.
MadGlad er en anderledes festival, hvor formidling er hovedingrediensen, som bringer nye indsigter til bordet – krydret med inspiration og aktiviteter, der både kan mærkes og smages.
Kom og få inspiration til lækker hverdagsmad, som ikke bare stiller sulten, men som også glæder sanser, smagsløg og sundhed – med omtanke for fremtidige generationer.
På festivalen udforsker vi ikke bare, hvad vi spiser, men også hvordan og hvorfor – med et blik på fremtidens fødevarer og inspiration til at samles om maden.
Oplev nogle af Danmarks mest interessante mad-aktører og få konkret inspiration, som du kan tage direkte med hjem i dit eget køkken. Tag endelig børnene med – festivalen byder på masser af madglæde i børnehøjde.
🍄🟫Få indsigt i fremtidens fødevarer
🥢Bliv klogere på madkultur
🥕Få inspiration til grønnere hverdagsmad
🚮Få gode råd til at mindske dit madspild
🍽️Mød madfællesskaber
👩🍳Leg og vær kreativ med mad
🫘Spis med, når vi inviterer til fællesmiddag
Festivalen er arrangeret i samarbejde med Enhed for Grøn Omstilling i Gladsaxe.
På festivalen vil du også kunne møde

Verdensvenner
Et madfællesskab fra HUSET i Mørkhøj, som primært består af kvinder af anden etnisk baggrund, der mødes og udveksler inspiration til nye opskrifter og tilberede og spiser mad i fællesskab.
D Ferments
Med base i København producerer D Ferments fermenterede specialiteter som kombucha og kimchi. Virksomhedens kimchi er skabt med en levende bakteriekultur, som har været i udvikling siden 2016. Bag D Ferments står Damian, der på standen deler sin passion for fermentering og sit engagement i bæredygtig fødevareproduktion. Kom og bliv klogere på både processen og produkterne – og få mulighed for at smage og købe med hjem.
TagTomat
Mød Mads Boserup Lauritsen fra TagTomat, som deler ud af sin passion for svampe både i et foredrag kl. 12 og her på standen, hvor du kan købe svampekit, så du kan komme i gang med at dyrke svampe derhjemme.
Biavler Emil Jensen
Se levende bier tæt på og hør Emil fortælle om, hvordan de flittige bier laver den honning, du spiser. Du kan også smage på tavlehonning, altså de rammer sprængfyldt med forseglet honning, som bierne har gået på. Kan du ikke få nok af den søde honning, tager Emil forskellige typer af nyslynget honning på glas med, som du kan købe med hjem.
Ofene Jackfruit
Ofene Jackfruit bringer dehydreret ung jackfruit fra småbønder i Uganda til danske køkkener – og på standen kan du både smage og købe deres produkter. Kom og hør om verdens største træfrugt – jackfruit er ofte mellem 10 og 25 kilo tung og op til 90 centimeter lang. Når frugten høstes ung, har den en neutral smag, som let optager krydderier og marinader. Den seje, fiberrige struktur gør den oplagt i kødfrie og grønne retter. Ved at dehydrere frugten lokalt mindskes transportens klimaaftryk markant, samtidig med at bønderne får en mere stabil indtægt. Kom og smag på
Slottet i Smørmosen
Få gode råd til, hvordan du dyrker dine egne grøntsager og frugter af Sølva Falgren og Jens Juhl, som dyrker deres kolonihave økologisk, og deler ud af deres store viden om økologisk havedyrkning i flere bøger og i kurser.
Mindre madspild
Er du nysgerrig på, hvordan du kan mindske madspild? Gladsaxe kommune har reduceret madspildet i en række institutioner og plejecentre med næsten en tredjedel ved hjælp af digitale vægte fra FoodOp. Hør om, hvordan din husstand selv kan få værktøjer til at skære ned på madspildet i en ny madspildskampagne.
Stop Spild lokalt
Danmarks største sociale madspildsorganisation, der er drevet på frivillige kræfter. På festivalen kan du møde frivillige fra den lokale Madoase fra Værebro Centeret – en af mange “Stop Spild Lokalt”, som deler overskudsmad ud til trængende og samtidig er med til at mindske madspild.
Mere kødfri hverdag
Få inspiration til at skære ned på dit kødforbrug, når Lærke Priergaard Morell deler ud af familiens erfaringer med at spise mere grønt i hverdagen og fortæller om sit initiativ ‘Mere kødfri hverdag’, en Facebookgruppe, som udveksler inspiration og opskrifter til mere grøn hverdagsmad.
Madfællesskaber og SPIS-DYRK-SKAB i BIBLIOTEK+
Hør om nogle af de madfællesskaber, som findes i BIBLIOTEK+ i Høje Gladsaxe, og hvordan du kan være med. Der er bl.a. Gastronomi for alle, Gratis morgenmad om onsdagen med Fødevarebankens overskudsvarer, Gladsaxe Grønne Nabofællesskaber som laver grønne fællesspisninger og den månedlige fællesspisning ”HG spiser sammen”.
Du kan også høre om det nye 3-årige initiativ Spis-Dyrk-Skab, hvor BIBLIOTEK+ ønsker at være platform for at afprøve nye aktiviteter indenfor bæredygtighed, natur, genbrug, grøn mad, dyrkning af grøntsager og kreativitet. Kom og giv inputs til de idéer, som allerede er på tegnebrættet. Du kan også smage indiske smagsprøver fra Raju, som er veganer og aktiv i projektet.
Kaffe-cykel fra Kaffe Diem
Bliver du kaffetørstig på dagen, kan du købe lækker barista-kaffe fra Kaffe Diems kaffe-cykel.
Mad-cykel fra Magnes Madhus
Til den lille (lækker)sult kan du købe kage og grønne snacks fra Magnes madhus, som stiller en Madcykel på biblioteket. Er du sulten efter mere, kan du købe frokost i Magnes’ café, som du finder i samme bygning som Hovedbiblioteket.