Hjælp til din opgave

Hjælp til din opgaven

Foto:Thomas Vilhelm/Specialphoto

Find litteratur til din opgave

En stor del af at skrive en god opgave, er at få fat i de rigtig bøger og artikler.
Måske er der mange bøger om det emne, du har valgt, og dem kan du ikke nå at læse. Måske er der kun få bøger - og de er udlånt - og hva' så?
Her på siden har vi samlet en liste over gode hjemmesider og netbaser hvor du kan søge information til dine skoleopgaver. Du er desuden altid velkommen på biblioteket, hvor vi meget gerne hjælper dig med at søge i netbaserne og finde den helt rigtige litteratur til din opgave.

De fleste af vores netmedier og elektroniske tilbud kan bruges både på biblioteket og hjemmefra. For at få adgang hjemmefra skal du bo i Gladsaxe kommune, være indmeldt som låner og have en pinkode. Netmedier markeret med en * har fri adgang og kræver ikke at du logger ind.

Gladsaxe.dk/bibliotek
Bøger, dvd'er, CD'er og andre materialer søger du i biblioteksbasen.

Bibliotek.dk*
Få overblik over samtlige danske biblioteker. Har vi ikke den bog, artikel eller film du skal bruge, kan det sandsynligvis skaffes hjem fra et andet bibliotek.

eReolen 
Lån fag- og skønlitterære e-bøger til din pc, mac, tablet eller smartphone

Faktalink
Faktalink er altid et besøg værd, når du skal i gang med en opgave. Her kan du nemlig finde oversigtsartikler, der er gode til at give overblik over emnet. I hver artikel
finder du også henvisninger til mere litteratur om emnet (både bøger, artikler og hjemmesider).

Den Store Danske *
Gyldendals onlineleksikon - Den Store Danske Encyklopædi er et leksikon, der giver svar på det meste, alle artikler er redigeret og verificeret af førende danske fageksperter.

Gyldendals Online Ordbøger 
Aldrig har det været nemmere at få adgang til en god ordbog. Findes på sprogene: dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk og svensk

Forfatterweb 
Forfatterleksikon med inspirerende og informative artikler om danske og udenlandske forfattere.

Historiefaget.dk

Hovedlinierne i den danske historie for folkeskolen. Et stort udvalg af artikler på forskellige niveauer med ordforklaring og mulighed for at tippe dine medstuderende, hvis du finder noget godt.

Religionsfaget.dk
Religionsportal på folkeskoleniveau. Opbygget på samme måde som historiefaget og med de samme features.

Samfundsfaget
Samfundsfagligt leksikon på folkeskoleniveau. Følger samme opbygning som Religionsfaget og Historiefaget.

Biography in context  Her kan du kan læse om nulevende og døde personer. Fællesnævneren er den historiske betydning de har haft og/eller den kulturelle gennemslagskraft de oplever i dag.

Student Resources in Context   - Gode, omfattende  artikler indenfor historie, litteratur, natur og samfund

Skrivopgave.dk*
Betragt denne side som et nyttigt redskab, hvis du skal have hjælp til en god opgaves ”klassiske dyder” – f.eks. emnevalg, problemformulering, kildekritik og måske vigtigst af alt: informationssøgning.


Se alle bibliotekets netbaser her