Biblioteksorientering

Tilbud til skoler i Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Bibliotekerne tilbyder understøttende undervisning og aktiviteter, der kan foregå både på biblioteket og på skolen. Tilbuddet gælder for skoleåret 2017/2018. Du kan se alle vores tilbud i denne folder her

Klassetrin: 1.klasse 

Tips til let sommerlæsning
Børnenes egen læsning er i fokus, når 1. klasser inviteres på besøg på deres lokale bibliotek og inspireres til at deltage i læseinitiativet ”sommerbogen”.

Klassetrin: 3. klasse

Lær dit lokalbibliotek at kende
Elever i 3. klasserne inviteres til biblioteksorientering og får indsigt i, hvordan de bruger biblioteket til både oplevelseslæsning og faglig læsning.

Klassetrin: 4., 5. og 6. klasse

Smart Parat Svar
Vi fortsætter med det populære Bogåbner-koncept med fokus på smittende læselyst for elever i 4., 5. og 6. klasse. 
6. klasserne inviteres også i år til at deltage i den landsdækkende quiz ”Smart Parat Svar”.

Klassetrin: 7.-9. klasse

Digitale Fodspor
I samarbejde med ”Center for Digital Dannelse” sætter fokus på elevernes digitale spor gennem oplæg og debat blandt elever i 7., 8. og 9, klasse og lærere.
De tre årgange tilbydes desuden to forskellige forløb om informationssøgning.

Kickstart din opgave
Eleverne introduceres til relevante kilder i forhold til deres aktuelle opgave eller projekt. Det kunne fx være et danskfagligt forløb hvor eleverne lærer at indsamle information til bl.a. synopsis eller problemformulering.

Quiz dig til bedre karakterer
Gennem en sjov og lærerig quiz introduceres eleverne til biblioteket og mulighederne for litteratur- og informationssøgning både analogt og digitalt. Vi viser rundt på biblioteket og på vores hjemmeside, og introducerer til et udvalg af digitale ressourcer.

Musik Talk
Musikbibliotekarerne sætter fortsæt fokus på udvalgte perioder eller genrer tilpasset undervisning i dansk, engelsk eller samfundsfag for 7. -9. klasser

Med skolen i Bibliografen
Kom ”Med Skolen i Biografen”, hvor undervisning og underholdning går hånd i hånd eller book en særforestilling i skoletiden med en aktuel film.
I Bibliografens lille medieværksted er der udstyr til at lave film og animation.

I folderen er der information om tilmelding til de forskellige tilbud.  Se mere her