: Google-konto (2)
  • Film (net)

Google-konto (2)

(2023)
Med en Google-konto indsamles data, der hjælper din brugeroplevelse, men du kan regulere og slette den.

Materialets indhold

Data indsamlet fra brugen af Google-tjenester og apps bliver kun indsamlet, når de bruges. Du lærer, hvordan du selv sletter og administrerer den. Mette kigger på de mest grundlæggende justeringer, men der er flere muligheder end det viste.

Google-konto (2)

Google-kontoen kan bruges til at logge ind i Google's apps og tjenester som Google.dk og YouTube, så den er for alle at have fornøjelse af uanset telefon og computer. Men der indsamles også data om ens færden og brug, og det gør Google, fordi det er med til at give en brugeroplevelse, når deres tjenester benyttes.

Da det er rart at have styring på, hvad der indsamles, og hvor længe det ligger, så er det heldigvis noget, der kan reguleres. Og Mette viser i kursusfilmen, hvordan der kan skrues på de mest grundlæggende muligheder.

Hun viser desuden også, hvordan det både er manuelt muligt at slette data og få en automatisk sletning sat op.

app: [ordforklaring]
bruger- og persondata: [ordforklaring]
computer: [ordforklaring]
Google: [ordforklaring]
Google-konto: Kontoen udvider ens muligheder for at bruge apps og hjemmesider fra Google. Mette's vælger at styre sine data, da hun i oprettelsen gennemgår de 5 trin, men det er IKKE nødvendigvis det og de valg, du selv ønsker, så gør dine egne valg. Uanset smartphone kan Google-kontoen bruges til apps fra Google og tjenester.

På iOS (Apple's smartphone og tablet) kan du kun bruge Google-kontoen til apps og som en e-mail til sin Apple-konto.

Mere på ekurser.nu