• Film (net)

Mozilla Firefox

(2018)
Man kan med programmet gå på opdagelse på internettet, og du får vist, hvordan du bruger de mest grundlæggende funktioner.
Emner Browsere

Materialets indhold

Når du går på internettet, er der en masse koder, som du bare ikke ser. Til formålet med at få internettet oversat skal du bruge en browser - og dem er der flere af. Du får med kurset her vist, hvordan du helt enkelt bruger browseren Mozilla Firefox og lærer de mest grundlæggende ting.

Mozilla Firefox


* Ved afspilning lagrer Youtube markedsføring-cookies på din PC.

Instruktionen viser, hvad browseren gør for dig, når du besøger internettets over 1 milliard hjemmesider. Du starter med at blive introduceret til, hvad en browser kan, og du ser, hvordan du sætter dine favorithjemmesider til at starte op fra start. Du erfarer også, at der praktiske genveje at bruge, så du slipper for at bruge musen. Der er også en generel gennemgang om, hvad en hjemmesideadresse er og består af. Du lærer at gemme dine yndlingshjemmesider og finde dem igen. Slutteligt skal du også se, hvordan din historik fra dine besøg på diverse hjemmesider kan slettes. Parallelt er der visning af, hvordan app-udgaven opfører sig i henhold til Android og Apple's iOS kontra programmet, du bruger på din computer.

Android = styresystemet fra Google til smartphone og tablet, og er verdens mest udbredte.
app
= står for application og er betegnelsen for et program på en tablet og smartphone.
browser
= computerprogram, der bruges til at læse og navigere i hjemmesider fra internettet.
domænenavn = adressen på en hjemmeside.
hjemmeside = en række af sider, som ligger under det samme domænenavn.
iOS = styresystemet fra Apple, som f.eks. ligger på deres tablet iPad.
kilde: Den Danske Ordbog

Mere på ekurser.nu