: VPN: krypteret privatliv
  • Film (net)

VPN: krypteret privatliv

(2023)
Med en VPN kan du nemlig surfe sikkert og anonymt på nettet, og kurset viser dig grafisk, hvordan en VPN fungerer og guider dig.

Materialets indhold

ISP-monitorering, usikre offentlige netværker og den konstante trussel i at udnytte din datatrafik og dig som forbruger, er noget, du kan holde væk med en VPN.

Med en VPN på alle dine enheder som smartphone, tablet, computer, fjernsyn osv. er din internetforbindelse sikret mod spionage, sporing og udnyttelse af din data.

VPN: krypteret privatliv

En VPN krypterer din forbindelse, så kun du selv kan se, hvad du kigger på af hjemmesider, og Ingen andre vil kunne se noget som helst, hvilket også forhindrer spionage, sporing og udnyttelse af din data.. En VPN sørger også for, at at skjule, hvor du fysisk befinder dig i Danmark eller det land, du vælger at være i.

Den fås endda med militærkrypteringsniveau, og nogle VPN'er kan dobbeltkryptere. Du er en forbruger der vil beskytte sit privatliv på internettet, og smartphone, tablet, computer, fjernsyn osv. kan sikres. Et offentligt netværk kan blive sikkert for dig, fordi du bruger en VPN.

Med priser helt ned til under 20 kr. om måneden er det billigt at sikre sig sit privatliv, hvis du da ikke går efter en gratis VPN.

Kurset viser dig grafisk, hvordan en VPN fungerer, og guider dig til at tage stilling og opfordrer til at læse anmeldelser og beskrivelser af de mange forskellige VPN'er, der findes.

Det er helt lovligt at bruge en VPN i Danmark og Europa. Med en VPN kan data ikke høstes fra internetbesøg, men med f.eks. en smartphone, der typisk har slået GPS til, vil placeringsdata og brug af apps stadig blive sporet, da det system intet har med internettet at gøre.

Der findes to typer VPN:

1) GRATIS-udgaven kan finde på at bruge sine brugeres computere, smartphones mv. som servere, men de kan også tjene penge på dine data.

2) Betalings-udgaven, som altid har egne rigtige servere stående i forskellige lande, der krypterer og sikrer din anonymitet.

En anbefaling er altid at købe adgang til en VPN.

En VPN kan kun udlevere data til myndighederne, hvis de har nogen at uddele, for der findes faktisk VPN'er, som intet gemmer.

BEMÆRK: En VPN gør dig anonym, men indsamling af data fra Facebook, Google m.v. er eksempler på tjenester, man aktivt selv har tilvalgt ved at være på disse tjenester og jo har identificeret sig hos. Her må man så regulere sin egen dataindsamling.

O B S !
Det er vigtigt, at man inden sit valg orienterer sig, hvad man får med sin VPN. Der kan være forskel på, hvor mange enheder, der kan være på samtidigt, eller om de har den stærke militærkryptering AES-256. Læs gerne grundigt de forskellige VPN'ers hjemmesider igennem, før du beslutter dig.

Følgende danske hjemmesider anmelder VPN'er og kan hjælpe dig videre med dit valg:

https://bredbånd.dk/vpn

https://vpneksperten.dk

domænenavn
internet

kryptologi
IP-nr.
server
Tjek, hvad dit IP-nummer afslørere

VPN: Bogstaverne står på for Virtual Private Network, og den krypterer din internettrafik i begge retninger. [https://denstoredanske.lex.dk/VPN]

Mere på ekurser.nu