Grønt er for kaniner… eller hvad? Et foredrag om køn, kød og klimakrise

Hvorfor hænger bøffer og mandeidealer stadig sammen? Madkulturforsker Jonatan Leer tager os med fra bålmad og hipsterhotdogs til barbecue-serier og celebrity chefs i jagten på svaret: Skal grøn mad gøres mere maskulin – eller skal vi gentænke, hvad det vil sige at være mand?
Date
Tid
14:00 - 14:45
Pris
Gratis mød bare op: Gratis
Sted
Under Skyen
Adresse

Søborg Hovedgade 220
2860 Søborg
Danmark

Hvorfor er kød så tæt koblet til maskulinitet? Og er denne relation i forandring i lyset af klimaforandringerne? 

I dette foredrag vil madkulturforsker og professor Jonatan Leer udforske disse spørgsmål gennem eksempler fra sin egen forskning. 

Vi kommer rundt om en række farverige eksempler fra bålmad for drenge til udforskning af gourmethotdogs på hipsterrestauranter, lammeslagtende celebrity chefs og Netflixserier om barbecue. 

Desuden diskuteres det grundlæggende spørgsmål: Skal den plantebaserede mad gøres mere maskulin for at komme i mål med den grønne omstilling? Eller er en forudsætning for omstillingen helt at gentænke, hvad det vil sige at være mand?

Om Jonatan Leer:

Jonatan Leer, professor ved Örebro Universitetet, er en internationalt anerkendt forsker, formidler og forfatter med speciale i madkultur, herunder mad og køn, maddesign, bæredygtig omstilling, mad og medier, kødforbrug-og kultur, madpædagogik, det nye nordiske køkken samt gourmet junk food.

Foredraget er en del af endagsfestivalen MadGlad.