Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Litteratur & debat

Mød det belarusiske forfatterpar Julia Cimafiejeva og Alhierd Bacharevic

23.06.22
En enestående mulighed for at møde to belarusiske eksilforfattere og høre om deres forfatterskab og liv i Belarus.

Nu har du en unik mulighed for at møde det belarusiske forfatterpar, Julia Cimafiejeva og Alhierd Bacharevic. BIBLIOTEK+ har – helt ekstraordinært - fået mulighed for at invitere til et møde med de to forfattere.

Begge forfattere er kendte både i Belarus og internationalt og har begge modtaget mange priser for deres forfatterskab.

Kom og hør Julia og Alhierd, som fortæller om deres forfatterskab og liv i Belarus indtil november 2020, hvor de på grund af urolighederne efter valget i august 2020 (du husker sikkert de store demonstrationer) og den direkte forfølgelse af bl.a. intellektuelle og kunstnere forlod deres fædreland for at slå sig ned i Østrig.

Birgitte Hammer og Lizaveta Dubinka-Hushcha står bag

Mødet ledes af Birgitte Hammer, som vil læse op fra Julias tekster og Lizaveta Dubinka-Hushcha vil oversætte undervejs i mødet.

Lizaveta er formand for Beladania, en forening til fremme af samarbejdet mellem Belarus og Danmark omkring historie, kultur og sprog. Takket være hendes arbejde har Statens Kunstfond betalt forfatterparrets rejse til Danmark, hvor de skal deltage i det belarusiske folkemøde på Fanø.

Birgitte har oversat tre digte af Julia, og er netop nu i gang med at oversætte hendes bog om forholdene for almindelige mennesker i Minsk i efteråret 2020. Bogen er allerede blevet oversat til engelsk, tysk og svensk.