Besøg Bibliotekshaven - Danmarks første litteraturlegeplads

09.09.16
Velkommen i Bibliotekshaven

Lige ved siden af Gladsaxe Hovedbibliotek ligger Bibliotekshaven med Danmarks første litteraturlegeplads. Legepladsen forestiller en stor hylde med berømte nordiske børnebøger. Her kan du blandt andet møde den over fire meter Lange Peter Madsen, en gammel ven som Hodja eller suse afsted på rutchestænger sammen med Vitello. Du kan besøge Mustafas kiosk og klatre på Cirkelines prikker eller forsvinde helt ind i det trange mørke i Antboys tårn og - måske - komme ud igen..

Ud over boghylden er der en e-wall med elektroniske lege og en plads inspireret af rimene fra Okker Gokker Gummiklokker. Her kan du vippe på en stor fyldepen eller snurre rundt på en karrussel forklædt som lærer Madsens hat. De mindste kan lege i butikkerne fra Palle alene i verden og de voksne kan enten tage en slapper på en af havens mange bænke eller strække ud sammen med Gummi Tarzan og hans far.

Hvis man har brug for en lille pause, kan man gå direkte inden for i Hovedbibliotekets børne- og musikbibliotek, hvor legen kan fortsætte og du kan læse eller låne de bøger, som I netop har mødt på legepladsen. 

 Gladsaxe Byarkiv

Børnelitteraturen i Bibliotekshaven

Hele haven emmer af kendte helte og heltinder fra børnelitteraturens verden, hvor man i sommerhalvåret også kan nyde synet af de vilde blomster eller kirsebærtræerne eller bytte en allerede læst bog i havens bogbørs.

I Bibliotekshaven er der gratis WIFI og I kan altid købe kaffe, te og kakao i automaten i Hovedbibliotekets forhal. På havens infostander kan du desuden læse om brug af e-wall, aktuelle arrangementer, bibliotekets åbningstider og meget mere.

Har du ris, ros eller kommentarer er du meget velkommen til at sende en mail til  bkbbarn@gladsaxe.dk

Bibliotekshaven er opført af Gladsaxe Kommune, som en del af kommunens indsats for GladsaxeLiv. Visionen er at binde hovedbibliotek og bibliotekshave sammen og skabe en aktiv forbindelse mellem inde- og uderum. Legepladsen er tegnet af og produceres af UNO 

Vi ses i Bibliotekshaven!

Se hvad pressen har skrevet om bibliotekshaven

Slots- og Kulturstyrelsen: Danmarks første litteraturlegeplads

Artikel fra Litteratursiden

Om Gladsaxe Kommunes legepladser

Artikel fra Gladsaxebladet: Det bliver et hit