Sådan bruger du hjemmesiden

Vejledning til Log ind, søgning, reserveringer på pause og aflevering

Sådan søger du

For at søge efter bøger og andre materialer skal du søge i det store søgefelt øverst på forsiden. Hvis du starter med at søge meget bredt på dit emne fx harry potter, så får du flest mulige resultater. På oversigten over søgeresultatet kan du i venstre side afgrænse din søgning efter materialetype, forfatter, emne eller andet i venstre side. Du kan også tilføje flere ord til din søgning, for at indsnævre fx ”harry potter vises sten.” Skriv de mest markante ord, du vil søge på. Hvis du klikker på titlen i søgeresultatet, kan du se hvilke materialer, titlen findes som.

Avanceret søgning

Du kan også kombinere din søgning med nedenstående  for at indsnævre dit søgeresultat. 

  • AND - begge ord skal findes i posterne som fx: Vivaldi AND årstider
  • OR - enten det ene eller det andet (eller begge) ord skal findes i posterne: burma OR myanmar
  • NOT - et bestemt ord skal ikke findes i posterne: hævnen NOT bier
  • Stjerne * - Indsæt en * hvis du er i tvivl om endelserne på et ord eller navn som fx Siri Hustv* 
  • Spørgsmålstegn ? - Indsæt et ? hvis du er i tvivl om stavelserne på et ord fx wom?n.

AND, OR og NOT skal skrives med store bogstaver 

Sådan logger du ind og fornyer

Når du er logget ind på vores hjemmeside, kan du blandt andet reservere, se din status, forny og betale mellemværende. For at logge ind skal du klikke på Log ind i øverste højre hjørne. Indtast derefter dit cpr. nummer og pinkode. Du er nu logget ind, selvom du ikke automatisk kommer ind på din profil - for at se denne skal du klikke på Min Konto øverst i højre. Her kan du rette i dine brugeroplysninger, betale mellemværende og se dine lån samt forny dem. For at forny - sæt flueben ud for det valgt materiale og klik på den grønne boks med Forny valgte.

Du kan sætte dine reserveringer på pause, mens du holder ferie. 

På ”Min Konto”, kan du indsætte en ferieperiode. Du bevarer din plads i reserveringskøen, og du får ikke tilsendt reserveringsmeddelelser i din ferie.

Denne service gælder for alle reserveringer på bibliotekets egne materialer. Reserveringer på bøger, film mv.,som vi har bestilt til dig fra et andet bibliotek - såkaldte fjernlån - er det ikke muligt at sætte på pause.

Sådan sætter du dine reserveringer på pause

Log ind på gladbib.dk og klik på ”Min Konto” i feltet øverst til højre.

Vælg ”Brugerprofil” i venstremenuen og indsæt ferieperioden under ”Reserveringer på pause”. Husk at gemme.

Afleveringer og påmindelser

Når du afleverer materiale, får du en kvittering som dokumentation. Er du i tvivl om, hvornår du skal aflevere, kan du se en oversigt med datoer når du er logget ind med dit cpr.- nummer og klikker på Lån under Min konto.

Vær opmærksom på, at du skal betale et gebyr, hvis du afleverer for sent. Størrelsen af gebyret kan du se under Min Konto og Mellemværende. 

Aflever materialer fra andre biblioteker hos os

Du kan aflevere materiale hos os, som du har lånt på andre biblioteker. Det sker på eget ansvar, og lånet er først registreret afleveret, når det er afleveret på det bibliotek, der ejer bogen. Det kan tage nogle dage.

Påmindelser

Du kan få en påmindelse på mail eller SMS tre dage før afleveringsfristens udløb. 

Påmindelser pr. mail eller SMS er en ekstra service, som skal hjælpe dig til at huske at aflevere. Det er stadigvæk dit eget ansvar at overholde afleveringsfristen på de lånte materialer, også selvom servicen skulle fejle.