Om dette arrangement

Tid
11:30 - 13:00
Pris
60 kr.
Lokalitet
Under Skyen
Target
For voksne
Litteratur & debat

Niviaq Korneliussen: Blomsterdalen

28.05.22
Mød Grønlands nye store stemme til et foredrag om sin prisbelønnede roman.

Mød Grønlands nye store stemme, Niviaq Korneliussen, som i 2021 modtog Nordisk Råds Litteraturpris for sin roman "Blomsterdalen". En smuk men barsk roman som bl.a. skildrer homoseksualitet, forelskelse, kulturkløfter og selvmord hos grønlandske unge.

Med romanen tager Korneliussen fat i et af Grønlands helt store tabuer: Selvmordet. Hun skriver om den sorg, magtesløshed og frygt det fører med sig uden at give psykologiske forklaringer. Det er råt, og lader det op til læseren selv at forsøge at finde mening i de alt for mange selvmord. 

Det er en stærk og barsk roman, der handler om en ung kvinde og hendes langsomme deroute. Hun forsøger at finde kærligheden og meningen med livet i det hele taget. Men hun drikker for meget og med hendes aggressive opførsel i forbindelse med drukturene støder hun omgivelserne fra sig. Hun har det svært, føler sig forkert og tom, og føler ikke, at hun passer ind i sin egen familie, på universitetet eller i andre sociale sammenhænge i øvrigt. Da hun rækker ud efter hjælp, bliver hun ikke hørt. 

Fortælletempoet er højt, og Korneliussen skriver i korte sætninger, mens hun folder problematikker ud, der kræver handling.

Arrangementet består af oplæsning fra romanen, samtale mellem forfatteren og litteraturformidler Daniel Boysen samt mulighed for spørgsmål fra publikum. Du behøver ikke at have læst romanen på forhånd.