Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Litteratur & foredrag

Offentlige foredrag i Naturvidenskab

27.09.22
Jorden og livet – 3.800 mio. års spejling. Livestreamet foredrag af Minik Rosing.

Bliv klogere på hvordan jorden og livet på jorden har påvirket hinandens udvikling gennem 3800 millioner af år i et livestreamet foredrag af den verdenskendte geolog Minik Rosing.

Den jord vi lever på i dag, er en markant anderledes jord end den, der kom ud af støvskyen lige efter Solsystemets fødsel. Stort set alt, hvad vi ser omkring os, er resultater af livets indflydelse på Jorden. Ligeledes, spejler den udvikling, som livet har gennemgået, Jordens indre pulsslag og Solsystemets dynamik.
Jorden og livet spejler og påvirker således hinandens udvikling – og som den mest indflydelsesrige organisme på Jorden, er vi mennesker nu i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

Oplev verdenskendt professor i geologi 

Minik Rosing er professor i geologi ved GLOBE Institute, Københavns Universitet. Han er anerkendt verden over, blandt andet for teorien om at Jordens kontinenter er opstået som følge af livet i havet og for at have opdaget de tidligste kendte tegn på liv på Jorden.  

Foredraget er en del af foredragsserien Offentlige Foredrag i Naturvidenskab, hvor nogle af landets førende forskere præsenterer nye opdagelser inden for naturvidenskaben til livestreamede foredrag fra Aarhus Universitet.