Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Under Skyen
Target
For voksne
Litteratur & foredrag

Offentlige foredrag i Naturvidenskab: Fagre nye genetiske verden

15.11.22
Livestreamet foredrag om muligheder og etiske dilemmaer inden for genetisk forskning

Tag med på en rejse ind i vores fælles genetiske fremtid, når professor og medlem af Det Etiske Råd, Jacob Giehm Mikkelsen, deler sin begejstring og bekymring for den fagre nye genetiske verden. 

Omdrejningspunktet for foredraget er det molekylære værktøj CRISPR, der har vist sig at være nøglen til at redigere livets kode, genomet. Vi kan nu redigere i gener, ændre deres egenskaber eller meget præcist slå dem ud af funktion. 

CRISPR er en revolution i genetisk forskning med uanede muligheder – og anledning til væsentlige etiske diskussioner. De første genmodificerede spædbørn blev født i 2018 i Kina efter at have fået redigeret deres gener med CRISPR. CRISPR kan også bane vejen for udvikling af genmodificerede, bæredygtige fødevarer og nye – ganske kontroversielle – metoder til sygdomsbekæmpelse i den tredje verden.  

Foredraget er en del af foredragsserien Offentlige Foredrag i Naturvidenskab, hvor nogle af landets førende forskere præsenterer nye opdagelser inden for naturvidenskaben til livestreamede foredrag fra Aarhus Universitet.