Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:30
Pris
20 kr.
Target
For voksne
Litteratur & foredrag

Autismemor

05.09.24
Hvad kendetegner mødre til børn med autisme? Med udgangspunkt i bogen ’Historien om en mor’ gør forfatter Dorthe Stieper os klogere.

Et stigende antal børn og unge i Danmark får i disse år en autismediagnose. ’Løvemødre’ og ’symbiosemødre’ er bare nogle af de navne, mødre til børn og unge med autisme får hægtet på sig af omverden. Men hvad indebærer det egentlig at være mor til et barn med autisme?

I sin bog, ’Historien om en mor’, interviewer forfatter og pårørendementor Dorthe Stieper 11 mødre om at have børn med autisme.

Det er beretninger om at være sit barns oversætter og faste holdepunkt i verden, om at kæmpe for den rette hjælp til sit barn, om bekymringer og udfordringer på hjemmefronten, om skyld og skam, sorg og tab og om at betale kærlighedens pris – men også historier om små sejre i hverdagen, om at glæde sig over sit barn og finde sig til rette i livet, som det nu former sig.

Ud over at fortælle om bogen, samt hvad der kendetegner disse mødre, gør Dorthe os i løbet af foredraget klogere på autisme. 

Om oplægsholder

Dorthe Stieper har en baggrund som journalist og kulturformidler. Siden 2017 har hun arbejdet som pårørendementor, bl.a. i psykiatrien i Region Hovedstaden, hvor hendes egen datter har været indlagt. Dorthe er desuden forfatter og podcastvært på ”LigeSind – Perspektiver på Psykiatri og Pårørende”.