Om dette arrangement

Tid
10:30 - 15:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Litteratur & foredrag

Bibliotekernes festival for historie

25.11.23
Hovedbiblioteket inviterer til en dag med livestreaming, historiequiz, frokost og samtaler med andre historieinteresserede.  

Under temaet: Når verden vendes på hovedet, bliver historiens spring og omvæltninger taget under behandling, når historiefestivalen kulminerer lørdag den 25. november. 

Oplev to spændende livestreams med bl.a. tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og Forsvarsakademiets Peter Viggo Jakobsen. De vil tale om henholdsvis samfundets afvigere og den kolde krigs mulige genkomst.  

Derudover vil vi afholde en lokal historiequiz i pausen mellem de to livestreams. 

Program 

11.00-12.30: Livestream: Den kolde krig - foran og bag os.  
I denne samtale mellem lektor ved Forsvarsakademiet Peter Viggo Jakobsen, koldkrigshistoriker og museumsleder ved Langelands Museum Peer Henrik Hansen og museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov fra koldkrigsmuseet REGAN Vest optegner vi omridset af Danmarks forsvar og civile beredskab under Den Kolde Krig – både den vi har lagt bag os, og den vi måske har foran os.  

12.30-13.00: Frokost i Magnes Madhus eller egen medbragt mad. Det er muligt at forudbestille mad til dagen ved at kontakte Michael fra Magnes Madhus på telefon: 93928605 eller mail: michael@magnes.dk. Se menu  

13.00-14.00: Kender du Gladsaxe?  
Lokal historiequiz ved personalet.  

14.00.15.30: Livestream: Hjælper det at sige undskyld? En samtale om afvigere - før og nu.  
Maria Clement Hagstrup, medforfatter til ”Afvigernes Ø” taler om afvigere og normalitet med digter Caspar Eric og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen. 

15.30 -Tak for i dag og vi ses til næste år. 

Arrangementet er en del af ’Bibliotekernes festival for historie’, som fra den 20.-26. november kaster lys på de afgørende øjeblikke, der vendte verden på hovedet. Læs mere på historiefestival.dk