Foto: C Lea Meilandt

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Mørhøj Kirke
Target
For voksne
Litteratur & foredrag

Forfatteraften i Mørkhøj Kirke: Kim Blæsbjerg – De bedste familier

13.11.24
Kom og hør anmelderroste Kim Blæsbjerg fortælle om sin seneste roman "De bedste familier" ved en stemningsfuld aften i Mørkhøj Kirke.

I ”De bedste familier’ følger vi to familier fra forskellige kår, som knyttes sammen gennem kemifabrikken Cheminova, der i begyndelsen af 1950’erne flytter til Vestjylland fra Gladsaxe og senere Måløv.

Det giver et velfærdsløft for egnen, men prisen er dyr. Der sker en massiv forurening af havet og fjorden samt forgiftninger af fabrikkens medarbejdere. 

Kim Blæsbjerg fortæller i dette foredrag om arbejdet med romanen, og hvorfor det har været så vigtigt for ham at skrive den. Om den omfattende research, der ligger bag – de mange mennesker, han har talt med. Og om hvordan han har skabt portrætterne af romanens personer, ikke mindst kvinderne, Margrethe og Karin.

Han giver desuden et interessant indblik i at vokse op i en vestjysk tavshedskultur, en kultur der både har været en modstander og en drivkraft undervejs i arbejdet, og fortæller om, hvilke reaktioner romanen er blevet mødt med.

Om Kim Blæsbjerg:

Kim Blæsbjerg er en erfaren romanforfatter og foredragsholder. Siden han debuterede i 2002 med kortprosasamlingen “Fælder” har han udgivet en række romaner, inklusive hans gennembrud “Rådhusklatreren”, og “Desertørerne 1-3” og senest “De bedste familier”, som både er hædret med de Gyldne Laurbær og DR Romanprisen 2024, som bibliotekernes DR Romanlæseklubber står bag. 

Arrangementet er i samarbejde med Mørkhøj Kirke.