Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:30
Pris
195 kr.
Bibliotek
Target
For voksne
Litteratur & foredrag

Lykke Friis: EU – Hvad nu?

13.05.24
Et skarpt perspektiv på et EU i krise fra den entusiastiske EU-ekspert

Med afsæt i sin rolle som EU- og Tysklandsekspert sætter Lykke Friis den nyeste udvikling i EU i perspektiv og giver sit bud på, hvor Europa er på vej hen – alt sammen krydret med anekdoter fra hendes mange møder – bl.a. som klima, energi- og ligestillingsminister – med toppolitikere og internationale kapaciteter.

Krig, polarisering og valg forude

EU står over for den største krise siden Anden Verdenskrig – med krig i Europa og Mellemøsten, inflation, lav vækst og voksende polarisering.

Modsat tidligere kriser er denne karakteriseret ved, at Tyskland også er i krise og ledes af en regering, der for længst har mistet sit flertal i meningsmålingerne.

Samtidig med at EU skal fastholde enigheden internt, udfordres EU i stigende grad udefra, ikke mindst af Kina men også af et USA, hvor Donald Trump igen spøger i kullisen.

Oven i udefrakommende problemer kæmper EU også med medlemmer såsom Ungarn og Slovakiet, der pludselig sætter spørgsmålstegn ved en grundpille i vestlige demokratier; magtens tredeling.

Og så nærmer vi os valget til Europa-Parlamentet i juni, der kan vende op og ned på magtforholdene i EU.

Om Lykke Friis

Lykke Friis er direktør for Tænketanken Europa og bestyrelsesmedlem i Det Udenrigspolitiske Selskab. Tidligere har hun været Tysklandskorrespondent på Berlingske Tidende, prorektor ved Københavns Universitet samt klima-, energi- og ligestillingsminister.

Hun er en flittigt brugt ekspert i de danske medier - kendt for sine skarpe analyser og evne til at få selv de mest komplicerede europæiske problemstillinger ned på jorden.

Lykke Friis har udgivet en lang række bøger om EU og er lige nu aktuel med ’Tårernes Europa’, som hun også sælger ved foredraget.