Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 kr.
Lokalitet
Under Skyen
Target
For voksne
Litteratur & foredrag

The Mental Load – familiens skjulte arbejde

12.09.24
Foredrag med parterapeut Cathrine Katzmann og sociolog Laura Vilsgaard: Forstå og håndter familiens usynlige arbejdsopgaver!

Mens debatten om The Mental Load har raset, er du måske en af de mange, der har nikket genkendende til beskrivelserne af den mentale byrde, som kan følge med at være familiens koordinator. Den som husker sundhedsplejebesøg, madplaner og sørger for, at børnene får nye vinterstøvler.

For kvinder bruger i gennemsnit en time mere end deres mænd på husholdningsarbejde, hver dag – og oveni er der en lang række usynlige arbejdsopgaver, som ikke måles.

Man hvad gør vi med The Mental Load? Hvordan er det opstået? Og hvordan taler vi om det i parforholdet, uden at det bliver en skyttegravskrig eller millimeterdemokrati?

Kom med til et aktuelt foredrag, hvor parterapeut Cathrine Katzmann og sociolog Laura Vilsgaard fortæller om begrebet, og hvorfor det er mere komplekst, end blot at bede sin partner om at støvsuge.

Til september er de aktuel med bogen ’Mental Load & ligestilling - bogen om familiens skjulte arbejdsopgaver’, som giver en konkret forklaring på, hvad The Mental Load er, så det bliver nemmere at ligestille arbejdsfordelingen i hjemmet.

I foredraget vil de to kvinder med humor og stor faglighed udfolde begrebet og give nogle bud på, hvordan man skaber mere ligestilling i en travl hverdag.

 Til foredraget får du:

  • En forståelse for dynamikkerne på et samfundsplan
  • Strategier til hvordan du skal tage snakken med din partner
  • Konkrete værktøjer med hjem til at ændre vaner og give mere luft og ligeværd i hverdagen.

Tag din mand, veninde eller mor med til foredraget og få indsigt i et vigtigt emne. Vi sørger for, at I bliver forkælet med et glas vin og snacks undervejs.

Om foredragsholderne:

Cathrine Katzmann er parterapeut, sexolog og debattør. Hun har arbejdet med The Mental Load i flere år. Både som parterapeut og i sine onlinekurser hjælper hun par med at få mere balance i familielivet. Du kan følge hende på Instagram under @parterapeutens_dagbog

Laura Vilsgaard er cand.comm. med et ben solidt plantet i sociologien. Hun har i de seneste 10 år beskæftiget sig med de eksistentielle livskriser, som forældreskab afstedkommer, bl.a. akademisk og i podcasten "Jegermor".

Foredraget er en del af den kulturhistoriske festival Golden Days, som i år har ’Arbejde’ som tema.