Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Litteratur & foredrag

Offentlige foredrag i Naturvidenskab: Ig Nobel Prize

09.04.24
Hør om den skøre pris, som er en cocktail af videnskab og humor, i livestreamet foredrag fra Aarhus Universitet.

Oplev fire forelæsere med afsæt i den skøre pris 'Ig Nobel Prize' som er kendt under sloganet 'first laugh, then think'.

Først hører vi prisens stifter, Marc Abrahams, fortælle om prisen og derefter vil tre af prisvinderne præsentere den forskning, de fik prisen for. Det drejer sig om:

- Mariska Kret og Eliska Prochazkova, Leiden University, Holland – for at søge og finde beviser for, at når nye romantiske partnere mødes for første gang og føler sig tiltrukket af hinanden, synkroniseres deres hjertefrekvenser.

- Jonathan Williams, Dr. og professor ved Max Planck Institut for Kemi i Mainz, Tyskland - for kemisk at analysere luften inde i biografer for at teste, om lugte produceret af et publikum pålideligt indikerer niveauet af vold, sex, antisocial adfærd, stofbrug og dårligt sprog i den film, publikum ser.

- C.W. (Kees) Moeliker, biolog og direktør for Natural History Museum, Rotterdam, Holland - for at dokumentere det første videnskabeligt registrerede tilfælde af homoseksuel nekrofili hos gråand.

Vær opmærksom på at foredraget foregår på engelsk.

Foredraget er en del af foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, hvor nogle af landets førende forskere præsenterer nye opdagelser inden for naturvidenskaben til livestreamede foredrag fra Aarhus Universitet.

I forbindelse med livestreamingen, tilbyder Bibliografen et delikat kaffe- og chokoladetilbud i caféen.