Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis - bare mød op
Bibliotek
Lokalitet
Aldershvile Slotsruin
Target
For voksne
Lokalhistorie

Grevinden af Bagsværd i AR – en del af Golden Days

02.09.22 - 18.09.22
Oplev grevindens fascinerende liv i billeder og lyd ved Aldershvile Slotsruin

I Aldershvile Slotsruin runger navnet Grevinden af Bagsværd stadig. Da Aldershvile Slot brændte ned til grunden i 1909, var det hjem for en af områdets mest notoriske kvinder gennem tiden. Hun var vokset op i en kælderbar i Blågårdsgade på Nørrebro, havde arvet en sydafrikansk diamantmine fra ægtemand nummer to og var endt som hovedrig grevinde i Bagsværd.

Kom og oplev den fascinerende historie i billeder og lyd ved ruinen i Aldershvile Slotspark, når Gladsaxe Byarkiv fortæller historien om grevinden og hendes liv i ’augmentet reality’, hvor den virtuelle verden møder virkeligheden. Du skal blot bruge din smartphone eller tablet – du finder en vejledning ved slotsruinen. 

Den permanente installation er en del af flere fortællinger om Aldershvile, som kan opleves i augmented reality ved slotsruinen fra midten af august.

En del af Golden Days - QUEENS

Aktiviteten er en del af Golden Days: en kulturhistorisk festival, der med nysgerrighed og glimt i øjet tager historien, samtiden og det, der har formet os som mennesker og samfund under kærlig, kritisk og kreativ behandling. Årets tema, ’QUEENS,’ er dedikeret til historiens dronninger – både dem med og uden krone på.

Se det fulde program på goldendays.dk