Tag med Golden Days på landet

17.08.23
På Gladsaxes Biblioteker kan du fra 1.-17. september opleve festivalen Golden Days, som i år tager os med ’På landet’

Den kulturhistoriske festival Golden Days udforsker i starten af september vores historiske og kulturelle relation til landet. Oplev festivalen ved flere spændende arrangementer for både børn og voksne. 

Fra land til by

Engang var Gladsaxe dækket af marker, og landbrug det største erhverv. På Hovedbiblioteket er det fra 4.-17. september muligt at grave sig ned i Gladsaxes landlige fortid i byarkivets fotoudstilling ’Gladsaxe fra land til by’.

Udstillingen åbnes 4. september kl. 18 med en spændende samtale om livet på landet kontra livet i byen mellem næstformand i 2030-panelet, Simon Kjær Hansen og Britt Vorgod Pedersen, som bl.a. har arbejdet som bychef i Gladsaxe kommune.

Landet i musikken, kunsten og på det store lærred

Det også muligt at udforske det landlige i musikken til flere fællessangs-arrangementer, i kunsten i en foredragsrække fra Folkeuniversitet i København og på det store lærred, når Bibliografen viser dokumentaren Revir.

Med borgerskabet på bådfart

Som en del af festivalen kan du opleve nogle helt særlige guidede bådture på Lyngby Sø og Furesøen, hvor lokalhistorikere fortæller om områdets særlige landstedshistorie med lidt landligt mundgodt til.

Festivalen for børn

Yngre festivalgæster kan få jord under neglene i børneudlånet på Hovedbiblioteket, hvor de kan spire bønnestager og lave deres eget bondegårdteater

Bamserne kan også komme en tur med på landet, når Bibliografen inviterer børn og forældre til bamsebio med landligt tema og efterfølgende folkekøkken.

Læs mere om festivalen og se hele det spændende program på goldendays.dk