Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 kr.
Lokalitet
Under Skyen
Target
For voksne
Litteratur & foredrag

Den virkelige verden - LSD-eksperimenterne i psykiatrien

06.03.24
Hør om 60-ernes skæbnesvangre LSD-forsøg i foredrag af forfatter Malene Ravn

Oplev forfatter Malene Ravn, som er aktuel med romanen “Den virkelige verden” – og med TV 2-dramadokumentaren ”Det sindssyge eksperiment” – om LSD-forsøgene i kælderen under Frederiksberg Hospital i 1960’erne.

I "Den virkelige verden" levendegør forfatter Malene Ravn den gribende historie om fortidens psykiatriske eksperimenter og de skæbnesvangre konsekvenser, de havde for patienterne. Her følger vi den unge læge Edith Christiansen, som er overbevist om, at det psykedeliske stof kan kurere sine patienters lidelse, indtil det langsomt går det op for hende, at patienternes angst og syner ikke går væk.

Foredraget er en levende fortælling om Malene Ravns personlige forbindelse til emnet, og om den unikke indgang til fortællingen hun fik, da familien til en kvindelig LSD-læge gav hende adgang til et hidtil hemmeligholdt privat arkiv, fuld af ny viden om LSD-behandlingerne.

Oplev hende i en tankevækkende samtale om den psykiatriske behandling den gang og nu med læge Mathias Ebbesen Jensen, som forsker i psykedelisk terapi i Psykiatrisk Center på Rigshospitalet.