Anna elsker Fantasy

14.12.16
Læs her hvorfor

En gang om året kører bussen til Herlufsholm Fantasybogmesse med entusiastiske og fantasyelskende deltagere fra  Ishøj, Køge og Gladsaxe. Og på fantastiske busture er man så heldig at møde fantastiske mennesker, der elsker fantastiske bøger! Som foreksempel Anna, der suverænt vandt bibliotekarens svære quiz om fantasybøger i bussen, også vandt Nanna Foss' instagram tegnekonkurrence med et portræt af Nasrin. 

Her kan du læse om hvorfor Anna elsker Fantasy og specielt Spektrum serien af Nanna Foss. 

Anna: Jeg er 16 år gammel og går i 1.g. I min fritid underviser jeg i dansk og så elsker jeg at læse og tegne.

Der er så mange fantastiske ting ved genren. I fantasy kan næsten alting ske, der er ikke rigtig andre rammer end dem man selv sætter. 
En fantasy historie kan være den klassiske fortælling om helte der drager ud for at befri deres verden og bekæmpe Den Store Ondskab. Men det kan også være en helt almindelig fortælling, der tilfældigvis indeholder magi eller magiske væsner.
Der er ikke nogen specifikke regler om hvad ’fantasy’ er, for der findes så mange forskellige versioner. Hver ny fortælling har sit helt eget præg, sin egen version af en gammel kliche og sin egen ide om hvad en ’helt’ er. Der er noget forfriskende ved, at der altid vil være noget nyt. At selvom det minder om noget andet, så er det stadig sin hel egen historie.

Der er mange grunde til at jeg elsker ’Spektrum’-serien. Den har nogen utroligt realistiske karakterer, som jeg virkelig holder af.  Hovedpersonerne, der jo er teenagere, er virkelig godt fanget. Jeg kan genkende mange af de ting de gør, tænker og den måde de ’er’ på, fordi de simpelthen opfører sig som virkelige teenagere. Karaktererne er desuden virkelig nemme både at holde af og afsky.
Skrivestilen er en af mine absolut ynglings ting ved serien. Der er bare noget ved den måde alting er formuleret på, og hvordan Nanna Foss formidler f.eks. sine karakterer og deres personligheder gennem ord. I ’Geminiderne’ er der f.eks. mange sangtekster med, da Pi, fortælleren, går meget op i musik.
Plottet er fantastisk. Jeg elsker tidsrejser, jeg elsker magiske evner og teenagedrama. ’Spektrum’-serien har alle disse ting og håndterer det så godt. Det er simpelthen så interessant og fyldt med små detaljer man ikke ligger mærke til med det samme.

Man kan simpelthen ikke holde op med at læse så snart man er gået i gang.

Materialer